fbpx

[VIDEO] To ni bil londonski derbi, ampak mesarsko klanje

Na angleških zelenicah bomo letos spremljali finale evropskega prvenstva v nogometu (foto: EPA).

Včeraj sta se na zadnji tekmi 36. kroga Premier League na londonskem derbiju pomerili ekipi Chelseaja in Tottenhama. Vedno vroč obračun je bil tudi izjemno pomemben v boju za naslov prvaka. Ker se je tekma končala z rezultatom 2 : 2, je nov angleški prvak postal Leicester City. Na Stamford Bridgu so gledalci lahko videli odlično tekmo, manjkalo pa ni niti umazane igre in grobih prekrškov.

Glavni sodnik tekme Mark Clattenburg je imel včeraj na londonskem derbiju ogromno dela in je vsem dogodkom na travnati zelenici komajda sledil. Pokazal je “samo” dvanajst rumenih kartonov, zagotovo pa bi lahko brez večjih težav pokazal tudi nekaj rdečih.

Vrnitev Chelsea za nekdanjega trenerja Ranierija
Tottenham bi z zmago ohranil še nekaj malega teoretičnih možnosti za naslov prvaka. Spursi so odlično začeli tekmo, ob polčasu so po zadetkih Kana in Sona vodili z dvema zadetkoma prednosti. Chelsea se je v drugem polčasu v igro vrnil po zadetku Cahilla, s pravo mojstrovino pa je v 83. minuti izenačil Eden Hazard in poskrbel, da je naslov angleškega prvaka že dva kroga pred koncem romal v roke Leicester Citya, čigar trener je nekdanji prvi mož Chelsea, Claudio Ranieri, ki po mnenju Abramovića za Chelsea ni bil dovolj dober. Londonski derbiji med tema dvema kluboma so vedno zelo napeti in razburljivi. Nič drugače ni bilo tudi tokrat. Vse od začetka je bilo ozračje na igrišču na vrhuncu, obe ekipi pa sta uporabljali dobesedno vsa sredstva, da bi zaustavili nasprotnika. Ogromno je bilo ostrih prekrškov, vroče krvi in petelinjenja na obeh straneh. Vroče je postalo skoraj ob vsakem prekršku, nekateri izmed teh so bili zelo brutalni, vendar niti eden izmed igralcev ni prejel rdečega kartona.

Vsi grobi prekrški na tekmi:

https://www.youtube.com/watch?v=gmobq6DSh64

G. V.