fbpx

[VIDEO] Trener tako sprovociral sodnika, da je prekinil tekmo

Roger Schmidt ni želel zapustiti svojega mesta potem, ko ga je sodnik izključil (foto: twitter).

V derbiju nemške Bundeslige je bila včeraj prekinjena tekma med Bayerjem in Dortmundom. Glavni krivec za to pa je bil trener Bayerja Roger Schmidt, ki je bil s strani glavnega sodnika izključen in ni želel oditi na tribuno. Zato je sodnik obe ekipi odpoklical z igrišča in počakal, da je trener odšel na tribuno.

Nemški derbi je postregel z izjemno zanimivo tekmo, na koncu so se zmage veselili nogometaši Borussie z 1 : 0. Tekma je bila izjemno napeta predvsem zaradi sodniških odločitev, ki ekipi Bayerja, kjer nastopa tudi naš reprezentant Kevin Kampl, niso bile po godu.

Po zadetku se je trener uprl sodniku
Derbi je potekal mirno vse do 64. minute, ko se je zgodil odločilni trenutek tekme – Bayer je storil prekršek v napadu. Matthias Ginter, ki je izvajal prosti strel, si je žogo vrgel kakšnih pet metrov naprej od mesta, kjer je bil storjen prekršek in ga tudi hitro izvedel. Borussia je odhitela v protinapad, Erik Durm je podal v kazenski prostor, kjer pa je Aubameyang zadel za vodstvo. Nepravilno izvedeni prosti strel je sprožil val ogorčenja pri domačem trenerju in gledalcih. Roger Schmidt si je zaradi ostrega protestiranja prislužil tudi izključitev, vendar iz protesta ni želel zapustiti klopi. Sodnik Zwayer se je odločil, da vse igralce pošlje v garderobo, da bi se strasti umirile. Po 9 minutah se je tekma vendarle nadaljevala. Nekaj minut pozneje pa je sledil še en šok za domače, ki so bili oškodovani za več kot očitno enajstmetrovko, ki jo je z roko zakrivil Sokratis.

Kampl odigral prvi polčas, trener prihodnjič pričakuje pošteno sojenje
Kevin Kampl je v dresu Leverkusna odigral prvi polčas, potem pa ga je trener zamenjal, saj s prikazanim nastopom s strani Slovenca ni bil zadovoljen. Po tekmi je trener Roger Schmidt v izjavah deloval zelo mirno in dejal: “V zaostanku smo se znašli po neregularnem zadetku. Četrtega sodnika sem opozoril na napako glavnega, saj je bil prosti strel izveden na popolnoma napačnem mestu. Enajstmetrovka je bila 1000-odstotna, a je sodnik ni dosodil. V prihodnosti pričakujem pošteno sojenje.

Zaradi trenerja je sodnik z igrišča odpoklical obe ekipi:

Nepravilno izveden prosti strel in zadetek Aubameyanga:

G. V.