fbpx

[Video] V 61. letu umrl velikan svetovnega nogometa Diego Armando Maradona

Legenda nogometa Diego Armando Maradona (Foto: epa)

Po tem, ko je Diego Armando Maradona v Buenos Airesu pred dnevi prestal operacijo zaradi krvnega strdka v možganih, je okreval v domači oskrbi. V sredo pozno popoldne po srednjeevropskem času pa je svet pretresla novica o smrti enega največjih nogometašev vseh časov, ki je 30. oktobra dopolnil 60 let. Velikanu argentinskega in svetovnega nogometa naj bi se ustavilo srce.

Dnevnik Clarin je na svoji spletni strani zapisal, da se je zgodilo “neizbežno” in da gre za udarec, ki odmeva po vseh koncih sveta. “To je novica, ki bo zaznamovala zgodovino. Poved, ki se je zapisala velikokrat, a je vedno ubežala usodi, zdaj pa je del žalostne resničnosti: umrl je Diego Armando Maradona,” je zapisal Clarin.

Maradonina roka dobila vzdevek Božja roka

Nekdanji argentinski reprezentant in svetovni prvak je bil nazadnje trener argentinskega kluba z imenom Gimnasia de La Plata, kjer je bil skoraj do zadnjega. Svetovno slavo in kultni status je v srcih ljubiteljev nogometa tako doma kot tudi po svetu pridobil s fantastičnimi igrami na svetovnem prvenstvu v Mehiki leta 1986, ko je z roko dosegel gol proti Angliji. V medijih je Maradonina roka dobila celo vzdevek kar Božja roka. Gre za besedno zvezo, ki jo je uporabil sam legendarni nogometaš. Na tem zaključnem turnirju so Argentinci osvojili naslov svetovnih prvakov, v finalnem obračunu so namreč po poročanju STA premagali Nemce z rezultatom 3:2.

Foto: epa

e-maribor