fbpx

[VIDEO] V Srbiji veliki derbi spet prinesel nemire in izgrede

Derbi med Zvezdo in Partizanom znova prinesel izgrede (foto: facebook).

Partizan in Crvena zvezda sta se v državnem košarkaškem prvenstvu merila na drugi finalni tekmi. Zvezdaši so tekmo dobili po izjemno razburljivi končnici s trojko Gudurića ob zvoku sirene za zmago s 87 : 86. Partizan je gostil drugo tekmo, tokrat je bilo vse skupaj že na meji regularnega, kajti na zadnjih medsebojnih tekmah do takšnih incidentov in huliganizma ni prihajalo. Tokrat so se med tekmo dogajale vse mogoče stvari.

Večna rivala oziroma kar sovražnika iz Srbije se merita v košarkaškem finalu. Tokrat so navijači enih in drugih presegli vse meje dobrega okusa.

Zaostanek 20 točk ob zvoku sirene spremenili v zmago
Crvena zvezda je uspela dobiti izgubljeno tekmo. Če odmislimo črne minute navijačev, je druga finalna tekma ponudila z odlično in zanimivo košarko. Partizan je fantastično odigral prvi polčas in ga dobil s 17 točkami prednosti, kar pa je vendarle prebudilo Zvezdo, ki je vztrajno, a počasi zmanjševala razliko. Partizan je bil povsem nemočen in brez idej, razlika je bila iz minute v minuto manjša. Plus dve točki je bilo za Partizan, rdeče-beli pa so imeli zadnji napad, žogo je v svoje roke vzel Marko Gudurić in ob zvoku sirene z osmih metrov zadel trojko s pomočjo table. In začelo se je veliko slavje Zvezde, ki je s to zmago naredila še korak bližje novemu naslovu naproti.

Na ulicah pred tekmo še vse v mejah, v dvorani pa vojno stanje
Navijači Partizana so se na drugo finalno tekmo odpravili organizirano. V dvorano Pionir so se podali v dolgi koloni, katero je spremljala številčna policija, ki je morala na nekaterih predelih ulice celo zavarovati, da navijači niso skrenili s poti. Pred tekmo je vse minilo še dokaj mirno in v športnem duhu, kar pa za dogodke znotraj dvorane ni veljalo.

Sovraštvo med obema navijaškima skupina se je v dvorani pokazalo zelo hitro. Med navijače Zvezde je namreč priletela močna petarda, ki je zatresla celotno dvorano in gostujoče navijače dvignila na noge. Ti so bili dodobra stisnjeni na tribuni in so želeli obračunati z domačimi navijači, ki so vse skupaj zakuhali, vendar se je policija, ki je bila prisotna v dvorani v velikem številu, dobro in hitro odzvala. Po dvorani se je razlegel dim, ki je bil tam skozi celotno tekmo, vse skupaj pa tako za gledalce kot tudi za igralce na parketu zagotovo ni bilo navdušujoče.

Navijači pa so znova udarili v tretji četrtini, ko so si pirotehniko dovolili vreči kar na parket. Le-ta je – iz smeri navijačev Partizana – padla poleg dveh košarkarjev Zvezde. V neposredni bližini sta bila Stefan Jović in Vladimir Štimac, prvi si je še pravi čas ušesa prekril z roko, obema pa se tako ni zgodilo nič hujšega. Za mikrofon je moral spet poprijeti glavni trener črno-belih Aleksandar Džikić, ki je navijače prosil, naj navijajo športno in brez neumnosti, njegova beseda pa je očitno zalegla, saj so mu navijači odgovorili z glasno pesmijo.

https://www.youtube.com/watch?v=H-xn7gyZmHQ&feature=youtu.be

G. V.