fbpx

[Video] Van Gaal zabrusil novinarju, da bo odpuščen

Louis van Gaal (foto epa).

Louis van Gaal je na tiskovni konferenci po tekmi ponovno preusmeril pozornost nase in se tudi verbalno spravil na novinarja. Nepriljubljeni trener Manchester Uniteda z novinarji, ki mu pogosto dvignejo pritisk, enostavno ne najde pravega stika. Potem ko se je pojavilo vprašanje, da naj bi Nizozemca želeli zamenjati, je ta novinarju zabrusil, da bo morda on odpuščen jutri.

Služba Louisa van Gaala že kar nekaj časa visi na nitki, saj Nizozemec z Manchester Unitedom nikakor ne najde prave forme. Trener rdečih vragov se mora tako seveda vsakodnevno izogibati vprašanjem o svoji prihodnosti. Že kar nekaj časa pa je jasno, da se v družni angleških novinarjev nekako ne počuti dobro.

Najprej enega žalil, da je debel, zdaj drugemu pravi, da bo odpuščen
Čeprav še ni dolgo tega, ko je Louis van Gaal po eni izmed tekem novinarju dejal, da je debel, je za nami že nov izpad nizozemskega trenerja. Po remiju 1 : 1 na derbiju med Chelseajem in Manchester Unitedom se van Gaal ni mogel izogniti vprašanju o svoji zamenjavi. Odgovoril je seveda v svojem stilu: “Ste govorili z Edom Woodwardom?” Novinar mu je hitro odgovoril, da “klub tega ni zanikal”. Trener Uniteda je nekoliko jezno nadaljeval: “Zakaj bi moral to zanikati? V to se ne vmešavam. Zakaj bi moral klub zanikati zgodbe, ki jih vi ustvarjate? Izmišljate si zgodbe, jaz pa moram na to odgovarjati. Ne bom odgovoril na to vprašanje. Vsak teden se ponavljam. Zdaj pa moram jaz vam reči, da boste jutri odpuščeni. Kako vam je ime? Da lahko oznanim še vaše ime.” Tako je van Gaal še enkrat več dokazal, da nikakor ne najde skupnega jezika z angleškimi mediji. Za zaključek je še nekoliko potarnal o sodnikih, ki naj ne bi bili na najvišjem nivoju. Na koncu je jeznega trenerja eden izmed novinarjev primerjal s Fergusonom in mu dejal, da mu do uspehov trenerske legende Uniteda še veliko manjka. Van Gaal se je odločil, da bo temu naredil konec in z nekaj stavki, namenjenimi novinarju, tudi zapustil konferenco.

Videposnetek, ko Louis van Gaal odgovarja na vprašanje o zamenjavi:

https://www.youtube.com/watch?v=9SmBNQZWmnE

G. V.