fbpx

[Video] Velemojstrski prosti strel Josipa Iličića

Josip Iličić je dosegel še svoj 10. gol v letošnji sezoni Serie A (foto: epa).

Josip Iličić je dosegel enega svojih najlepših zadetkov. V 21. krogu italijanskega prvenstva je na tekmi proti Torinu poskrbel za pravo mojstrovino. Iz prostega strela je Fiorentino povedel v vodstvo z 1 : 0, ‘viola’ pa je na koncu slavila zmago z 2 : 0.

Josip Iličić še naprej niza odlične predstave in dosega neverjetne zadetke. Tokratni je bil neverjeten – slovenski reprezentant je s kakšnih 25 metrov meril preko živega zidu v vratarjev levi zgornji kot ter poskrbel za gol kroga v Serie A.

Iličićeva najboljša sezona 
Iličić je v letošnji sezoni tako dosegel že svoj 10. gol in se po dobri polovici prvenstva izenačil s svojim dosežkom iz sezone 2012/2013, ko je v dresu Palerma prav tako dosegel 10 zadetkov. Slovenski reprezentant je – kljub temu, da ni napadalec – najboljši strelec svoje ekipe ter četrti strelec lige.

Uspešni tudi ostali Slovenci
Svoj pečat so v 21. krogu pustili tudi preostali slovenski nogometaši. Boštjan Cesar se je najprej vpisal med strelce po podaji Valterja Birse, nato pa prejel rdeči karton, Chievo pa je doživel visok poraz z 1 : 4 proti Laziu. Na obračunu med Interjem in Carpijem sta branila oba slovenska vratarja. Vid Belec (Carpi) je v obup spravljal napadalce Interja, ki so v sodnikovem podaljšku vendale uspeli premagati slovenskega vratarja. Na drugi strani je vrata Interja branil Samir Handanović. Aljaž Struna je odigral celo tekmo za Palermo, medtem ko je Siniša Andjelković počival zaradi kartona. Celo tekmo je v dresu Atalante na igrišču preživel tudi Jasmin Kurtić.

Na vrhu italijanskega prvenstva je Napoli (47 točk), na drugem mestu Juventus (45), na tretjem pa sta s šestimi točkami zaostanka Handanovićev Inter ter Iličićeva Fiorentina.

Zadetek Josipa Iličića:

https://www.youtube.com/watch?v=GHh5wjFGetA

R. V.