fbpx

[VIDEO] Veliko zgodbo Hrvaške uničili huligani in Čehi z izenačenjem

Veliko zgodbo Hrvaške prekinili huligani in Čehi z izenačenjem (foto: twitter).

Hrvaška reprezentanca je na svoji drugi tekmi na prvenstvu prikazala še eno izjemno nogometno predstavo, vendar se je zgodba hitro obrnila. Za vse skupaj pa so poskrbeli huligani, ki so napovedano prekinili tekmo. Češka je v sodniškem dodatku prišla do enajstmetrovke in z borbeno igro prišla do rezultata 2 : 2. Osmina finala bo za vatrene morala še nekoliko počakati. Na drugi tekmi skupine je Španija kot prva zmagala s tremi goli razlike in se že uvrstila v osmino finala. 

Hrvaška je spet prikazala odlično nogometno predstavo, vendar se ji na koncu ni posrečilo. Češka se je v zaključku tekme vrnila v igro in prišla do izenačenja. Kot smo že napovedali, pa je imela manjša skupina hrvaških navijačev med tekmo svoj huliganski izpad, zato je bila ta za nekaj časa prekinjena.

Češka 1 : 2 Hrvaška (0 : 1)
Škoda 76.; Perišić 37., Rakitić 59.

Čehi so dobro odprli drugi polčas in zaigrali nekoliko bolj ofenzivno, saj so danes za njih štele samo točke. Pravih priložnosti si vseeno niso priigrali. Hrvaška je spet vzpostavila ravnotežje in zaigrala nekoliko bolj podjetno. Vse to se jim je obrestovalo v 59. minuti, ko je Brozović z lepo podajo v prazen prostor zaposlil Rakitića, ki se je sam znašel pred Čechom in ga “lobal” v slogu največjih mojstrov. Južni sosedje so bili že pol ure pred koncem tekme na pragu osmine finala, tudi zato je Modrić zaradi manjših bolečin zapustil igrišče. Mandžukić, ki je danes s češke strani utrpel kar nekaj udarcev, je v 66. minuti po napaki češke obrambe dobro reagiral, vendar odbil žogo z desnico prek vrat. Po tem, ko je iz igre odšel Modrić, je igra Hrvaške počasi začela razpadati. Mateo Kovačić svojega klubskega soigralca na sredini igrišča ni znal uspešno nadomestiti. Po ne najboljši reakciji obrambe Hrvaške je do strela z glavo v 76. minuti prišel Škoda in neubranljivo zadel ter vlil nekaj upanja. Domagoj Vida je v svojem kazenskem prostoru v 94. minuti igral z roko in sodnik je upravičeno pokazal na belo točko. Strel je odlično izvedel Necid in Češko popeljal do izenačenja.

Gol Rakitića:

1 Polčas:

Češka 0 : 1 Hrvaška
Perišić 37.

Hrvaška je spet odigrala odličen prvi polčas, vendar igrajo Čehi vseeno nekoliko bolje kot Turki pred nekaj dnevi. Naši južni sosedje so na krilih približno 20.000 navijačev proti Čehom začeli odlično. Pobuda je bila na njihovi strani, prav tako so imeli žogo v posesti večino časa. V 21. minuti so zapravili prvo lepo priložnost: po tem, ko so Čehi zahtevali enajstmetrovko, so vatreni izpeljali izjemno hiter protinapad. Mandžukić je podal pred vrata, kjer pa je bil nekoliko prekratek Perišić, s strelom od daleč je poizkušal še Rakitić, vendar streljal prek vrat. Nekaj minut pozneje je dobro v vratih posredoval Čech, ki je z glavo ubranil strel Madžukića. Hrvaška je imela vse pod nadzorom, znova je na sredini navduševal fantastični Luka Modrić. Pritiski naših sosedov so začeli nekoliko pojenjati, ko je v 37. minuti udaril Ivan Perišić. Po odličnem preigravanju je dobro zadel žogo in streljal v daljši vratarjev kot ter kockaste popeljal v vodstvo. Takoj za tem bi lahko Clattenburg znova pokazal na enajstmetrovko za Češko, po tem, ko je Vida podrl enega izmed nasprotnikov na robu kazenskega prostora. Čehi do kakšnih večjih nevarnosti niso prišli. Branilec Vida je imel v 42. minuti priložnost za dva zadetka prednosti, a je žoga za las zgrešila gol in zletela mimo vratnice. Hrvaška je spet delovala zelo dobro, morda še celo nekoliko bolje kot proti Turčiji.

Gol Perišića:

Dario Srna je danes pričakovano začel v začetni enajsterici svoje reprezentance. Kapetan, ki igra na levem bočnem položaju, se je takoj po tekmi s Turčijo odpravil v domovino, kjer je pokopal svojega očeta. Danes je zagotovo igral dodatno motiviran, pred tekmo je deloval zelo čustveno, saj je med hrvaško himno potočil tudi nekaj solz in pokazal, da mu zadnje dni ni lahko pri srcu.

Dario Srna med himno:

Španija 3 : 0 Turčija (1 : 0)
Morata 34., 48., Nolito 37.

SKUPINA C
Španija         2   2 0 0  4 : 0  3
Hrvaška       2   1 1 0  3 : 2  4
Češka          2   0 1 1  2 : 3  1
Turčija          2   0 0 2  0 : 4  0

G. V.