[VIDEO] Vrhunska predstava Kopitarja, ki je postregel s pravo mojstrovino

Ob novi zmagi Kingsov je Kopitar prispeval podajo in izjemno lep zadetek (foto: twitter).

Dan potem, ko so visoko ugnali aktualne prvake, je bila pred Los Angeles Kingsi nova, izjemno težka tekma v borbi za najvišja mesta v zahodni konferenci. Nasproti jim je stala trenutno vodilna ekipa Dallasa, ki pa se je morala sprijazniti s porazom pred domačimi gledalci. S 5 : 2 so Kralji znova nadigrali svoje nasprotnike.

Drugo gostovanje Kingsov v dveh dneh je v nasprotnikovo mrežo znova prineslo pet zadetkov, pod enega izmed teh se je podpisal tudi Anže Kopitar, ki je poskrbel za zadetek tekme in eno podajo. V letošnji sezoni je skupno zbral že 62 točk. 22 golov in 40 podaj ga trenutno uvršča na 13. mesto lige NHL.

Sanjski začetek tekme, morda kmalu spet na vrhu
Tako kot proti Chicagu so Kingsi tudi danes odlično odprli tekmo, prvega zadetka v nasprotnikovi mreži so se namreč veselili že v 23. sekundi, ko je tudi tokrat v uvodu zadel Kris Versteeg, med podajalci se je znašel Kopitar. V zadnjih dneh strelsko odlično razpoloženi Kingsi so v šesti minuti prišli do prednosti 2 : 0, med strelci se je že drugič v dveh dneh znašel Tyler Toffoli. Dallas je čez tri minute preko Aleksa Goligoskega zadel za priključek. Vendar je ob zaključku tretjine na sceno stopil naš Anže Kopitar in po samostojni akciji zadel prekrasen zadetek za prednost dveh zadetkov. Uvod v drugo tretjino je ponovno pripadel Kingsom, ki so v nekaj več kot minuti povedli že s tremi zadetki prednosti, zadel je Dustin BrownCody Eakin je rezultat znižal na 4 : 2, končni izid pa je v 35. minuti postavil Trevor Lewis.

Kingsi so se z zmago močno približali prvemu mestu, za katerim zaostajajo dve točki vendar imajo v primerjavi z Dallasom in St. Louisom dve tekmi manj.

G. V.