fbpx

[VIDEO] Vujačić dve točki oddaljen od rekorda, Dragić skromen

Saša Vujačić (desno) je za dve točki zgrešil svoj strelski rekord v ligi NBA (foto: epa).

Saša Vujačić ima za sabo zelo uspešen večer. Na tekmi New York Knicksov proti Phoenixu je začel v začetni enajsterici ter se trenerju več kot oddolžil za izkazano zaupanje. 32-letni Mariborčan je bil z 32 točkami prvi strelec svoje ekipe. Goran Dragić je ob porazu svoje ekipe prispeval 10 točk.

Saša Vujačić vsake toliko časa zablesti v Ligi NBA. Nekdanji partner Marije Šarapove je tokrat imel svoj večer. Ob zmagi svoje ekipe s 128 : 97 je Mariborčan dosegel 23 točk ter tako le za 2 točki zaostal za svojim osebnim strelskim rekordom v ligi NBA (New Jersey, 2011).

Nezgrešljivi Vujačić za las zaostal za rekordom
Začasni trener Knicksov Kurt Rambis je Vujačiću ponudil priložnost v začetni peterki, za kar se mu je nesojeni slovenski reprezentant tudi oddolžil. V 33 minutah je Vujačić dosegel 23 točk (met iz igre: 7/8, od tega trojke: 6/7), kar je letošnji najboljši dosežek, hkrati pa je le za 2 točki zaostal za lastnim strelskim rekordom v ligi NBA. Vujačić je v letošnji sezoni igral bolj malo, tako ga na primer na zadnjih dveh tekmah sploh ni bilo v igri, v začetni peterki pa je tekmo nazadnje začel novembra. Razpoloženi Mariborčan je ob 23 točkah tokrat prispeval še 5 skokov v obrambi, 1 asistenco, 1 ukradeno ter 2 izgubljeni žogi, v statistiko pa je vpisal še 4 osebne napake.

Pomemben prispevek Vujačića ob rekordu New Yorka
Razpoloženi Vujačić je s šestimi zadetimi trojkami izdatno pomagal New Yorku do zmage in do rekordnega števila trojk v letošnji sezoni – kratkohlačniki so na koncu zadeli 16 trojk. “Zgodaj sem prišel v ritem. Igrali smo na pravi način. Podajali smo si žogo, igrali kot ekipa na obeh straneh igrišča. To je pomagalo vsem, da smo imeli dobro tekmo,” je ob veličastni predstavi in zmagi svoje ekipe povedal Vujačić, začasni trener Rambis pa je slovenskega košarkarja prav tako pohvalil: “Za nekoga, ki je tako dolgo sedel in ni igral in je prišel na igrišče, dal doprinos na obeh straneh igrišča – res sem vesel zanj.” Vujačić je bil skupaj s Carmelom Anthonyjem prvi strelec New Yorka, priložnost za igro pa je dobil zaradi poškodbe Arrona Afflala.

Skromni Dragić ob porazu svoje ekipe dosegel 10 točk
Na parket v ligi NBA je ponoči stopil tudi Goran Dragić, ki pa tokrat ni imel svojega večera, kakor tudi ne celotna njegova ekipa. Miami je namreč po petih zaporednih zmagah tokrat izgubil proti Milwaukeeju. ‘Gogi’ je v 36 minutah prispeval 10 točk (met iz igre: 4/9, od tega trojke: 0/3), 6 asistenc ter 3 podaje, v statistiko pa je dodal še 1 izgubljeno žogo ter 4 osebne napake.

https://www.youtube.com/watch?v=OLmL0vAlz_k

R. V.