[Video] Zastavonoši na jutrišnji otvoritvi olimpijskih iger bosta Ilka Štuhec in Rok Marguč

Datum:

Na jutrišnjem slavnostnem odprtju olimpijskih iger v Pekingu bo ob alpski smučarki Ilki Štuhec slovensko zastavo nosil Rok Marguč. Slednji bo sicer nadomestil deskarja in kolega Žana Koširja, ki je še v karanteni zaradi pozitivnega testa na koronavirus. Slavnostno odprtje olimpijskih iger seveda velja za enega najbolj spektakularnih dogodkov. Med 4. in 20. februarjem bodo športniki tekmovali v sedmih športih in 15 disciplinah, gledalce čaka kar 109 tekmovanj. 

“Ponosen sem na to, da sem Slovenec. Ponosen sem na to, da bom lahko jutri skupaj z Ilko Štuhec nosil slovensko zastavo na otvoritvi zimskih olimpijskih iger. Hvala,” je sporočil slovenski deskar na snegu Rok Marguč. Sprva je bilo načrtovano, da bo zastavo nosil Margučev ekipni kolega Žan Košir, vendar pa je ta zaradi pozitivnega testa še vedno v izolacijskem hotelu. Marguč je nekdanji svetovni prvak v paralelnem slalomu ter dobitnik srebrne in bronaste kolajne v paralelnem veleslalomu; letos bo na olimpijskih igrah nastopil že drugič.

“Ko so me poklicali, naj pridem, sem mislil, da me rabijo kaj za Triglavski ledenik, ki ga je Laško spravil v Peking. No, potem pa so me vprašali nekaj čisto drugega … Brez besed. Hvala, zelo ponosen,” se je Marguč pohvalil na družabnem omrežju. “Ekstremno hvaležna, ponosna in motivirana,” pa se je že pred dnevi odzvala Ilka Štuhec, ko je prejela povabilo, da bi na odprtju olimpijskih iger nosila slovensko zastavo. Obljubila je, da bodo najboljše možno zastopali našo Slovenijo. “Komaj čakam, da se začne zares! Imamo to,” je zapisala na Facebooku. Slovenska smučarska šampionka bo v Pekingu nastopila v treh disciplinah – v smuku, superveleslalomu in alpski kombinaciji. To bodo sicer njene druge olimpijske igre.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...