fbpx

[VIDEO] Živahen Dragićev rojstni dan: prejel osem šivov, izsilil podaljšek in izgubil

Goran Dragić danes praznuje svoj 30. rojstni dan (foto: twitter).

Miami Heat je danes odigral svojo drugo tekmo proti Torontu v končnici in prvič tudi klonil. Zmaga Toronta s 96 : 92 pomeni, da je serija sedaj izenačena na 1 : 1 in da se Toronto sedaj seli na Florido. Danes pa je bil prav poseben dan tudi za našega Gorana Dragića, saj je po evropskem času že praznoval svoj 30. rojstni dan. Za seboj ima zelo pester večer, ki pa se ni končal, kot bi si sam najbolj želel. Znova je bil najboljši strelec svoje ekipe, izsilil je celo podaljšek, še pred tem pa prejel osem šivov. 

Goran Dragić je bil vroč tudi na svoj rojstni dan, ki pa je bil še kako pester. Pred koncem polčasa je prejel neprijeten udarec v ustnico in potreboval kar osem šivov, vendar to ga ni ustavilo. Iz igre je bil praktično nezgrešljiv 8/12, nekaj sekund pred koncem je zadel za podaljšek. Morda so na tej tekmi Heati celo nekoliko premalo “igrali na njega”. Ob dvajsetih točkah je prispeval še štiri skoke in prav toliko asistenc.

DeRozan Dragića poslal na šivanje
Prvi polčas je bil popolnoma v znamenju Toronta. Miami je bil razglašen, izgubili so namreč kar enajst žog. Še najbolj razpoložen je bil Whiteside, ki se je izkazal z nekaj lepimi zabijanji ter s tremi blokadami. Tudi Goran Dragić je nadaljeval tam, kjer je ostal po zadnjih dveh tekmah. V zaključku prvega dela je Dragić v eni izmed obrambnih akcij prejel grd udarec, ki mu ga je podelil DeMar DeRozan – vse skupaj se je končalo z zelo sumljivo osebno napako slovenskega organizatorja igre, ki je potegnil krajšo. Predčasno je namreč končal prvi polčas, v garderobi pa so ga “zakrpali” z osmimi šivi. Tri je prejel na notranji strani ustnice, pet pa na zunanji.

Goran Dragić je prvi polčas končal z razbito ustnico in šivi (foto: twitter).

Goran Dragić je prvi polčas končal z razbito ustnico in šivi (foto: twitter).

Dragić izsilil podaljšek, a je Miami vseeno izgubil
V drugem polčasu so Heati prevzeli pobudo in zaigrali nekoliko bolj pogumno. Joe Johnson in Dwayne Wade sta prevzela odgovornost in tudi z Dragićevo pomočjo spreobrnila rezultat. Vročica pa je v zaključku tekme tako kot na prvi tekmi popustila in se znašla v zaostanku. Goran Dragić je nekaj sekund pred koncem rednega dela zadel trojko in s tem izsilil podaljšek. V dodatnih petih minutah pa so tokrat za razliko od prve tekme prevladovali Raptorsi in se veselili izenačenja v seriji na 1 : 1.

Trojka Dragića za podaljšek:

https://twitter.com/MiamiHEAT/status/728415246814076928

Tretja tekma med Torontom in Miamijem bo v noči na nedeljo.

Pari končnice:

Vzhod:
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 2 : 0
Toronto Raptors – Miami Heat 1 : 1

Zahod:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 1 : 1
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 2 : 0

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.