[Video] Zmaga! Slovenski košarkarji premočni za Venezuelce

Luka Dončić (Foto: epa)

19. svetovno prvenstvo v Okinavi na Japonskem se je začelo z zmago slovenske košarkarske reprezentance proti Venezueli s 100:85. Največ točk je Sloveniji priigral kapetan Luka Dončić, ki je dosegel kar 37 točk.

V prvih dveh četrtinah je igra Slovenije zaradi slabše obrambe nekoliko šepala, nato pa so se naši le razigrali. Košarkarski čudežni deček Luka Dončić je s 37 točkami postal nov slovenski rekorder na tekmah svetovnega prvenstva, poroča STA. Dončić je namreč izboljšal dosežek Jake Lakoviča, ki je leta 2006 v Saporu dosegel 24 točk.

Na današnji tekmi sta bila zelo razpoložena tudi Mike Tobey z 21 točkami in Klemen Prepelič z 18 točkami. Omenjena zmaga predstavlja trinajsto zmago na štiriindvajsetih tekmah svetovnih prvenstev.

Foto: STA

Slovenijo v ponedeljek ob 13.30 čaka tekma proti Gruziji, ki je premagala Zelenortske otoke. Z Zelenortskimi otoki se bomo pomerili v sredo ob 13.30. Prvi dve reprezentanci v skupini F se bosta uvrstili v drugi del košarkarskega tekmovanja, kjer se bosta pomerili z najboljšima ekipa skupine E (Avstralija, Nemčija, Finska, Japonska).

N.Ž.