fbpx

[VIDEO] Zmago Sagadin o prevzemu ‘pogrebnega zavoda’ Union Olimpija

Zmago Sagadin (foto: Nova24tv).

“Kar nekaj direktorjev in sponzorjev, ki me poznajo, me nagovarjajo k temu, da bi prevzel ta pogrebni zavod ali kakorkoli se že zdaj imenuja Olimpija, in ga poizkušal reanimirati,” je za Novo24tv o morebitnem prevzemu trenerskega mesta KK Union Olimpija spregovoril legendarni Zmago Sagadin, ki je v teh dneh končal z rehabilitacijo v Dolenjskih toplicah. 

V zadnjem času so se v športni javnosti pojavile govorice, da bi Zmago Sagadin lahko prevzel mesto trenerja v Union Olimpiji, zato smo šli po sledeh govoric ter vse skupaj preverili pri glavnem akterju te zgodbe. Čeprav v zadnjih letih ni deloval kot trener, saj je saniral svoje telo in prestal operaciji obeh kolen, je za Novo24tv povedal, da obstaja možnost, da prevzame pogrebni zavod, kot je poimenoval trenutno stanje v Union Olimpiji.

Nekdaj ponos, danes ‘pogrebni zavod’
Union Olimpija je bila v času Zmaga Sagadina ponos Slovenije in regije, danes pa je le še zelo bleda senca nekdaj uspešnega košarkarskega kolektiva. Klub je v času Zmaga Sagadina kraljeval na domačem parketu in le enkrat ni osvojil naslova državnega prvaka, v Evropi pa je igral na zaključnem turnirju in bil celo na samem prestolu Evrope. Danes je podoba kluba, ki že sedem let zapored ni osvojil prvenstva, klavrna in žalostna, saj so letos ‘zmaji’, ki so komaj obstali v Aba ligi, izpadli že v četrtfinalu državnega prvenstva. Zmago Sagadin je priznal, da se direktorji sponzorjev pogovarjajo z njim in da obstaja verjetnost, da prevzame ljubljanski klub, ki ga je sam poimenoval kar pogrebni zavod: “Kar nekaj direktorjev in sponzorjev, ki me poznajo, me nagovarjajo k temu, da bi prevzel ta pogrebni zavod ali kakorkoli se že zdaj imenuja Olimpija, ga poizkušal reanimirati,.

Sagadin: “Če potrkate na moja vrata, vam bom odprl in pomagal.”
“Konkretnih dogovorov sicer ni bilo, vendar ni nemogoče,” je možnosti o tem, da se vrne na klop Union Olimpije komentiral Zmago Sagadin, ki pravi, da v klubu trenutno niso pravi ljudje. Čeprav poudarja, da svet stoji na mladih in da se ne sili, je legendarni trener poudaril, da je pripravljen pomagati klubu, v katerem je preživel večino svoje trenerske kariere in za konec še dodal: “Če potrkate na moja vrata, vam bom odprl in pomagal.” S tem je Sagadin priznal, da je Olimpiji pripravljen priskočiti na pomoč,  drugi pa morajo – kot pravi sam – potrkati na njegova vrata.

Zmago Sagadin o morebitnem prevzemu trenerskega mesta Union Olimpije:

R. V.