fbpx

Vonnova premagana, Ilka Štuhec solidno

Simpatična Američanka Lindsey Vonn je tokrat morala priznati premoč (foto: epa)

Lindsey Vonn je bila končno premagana tudi v hitrih disciplinah. Američanka je na superveleslalomu v Garmisch Partenkirchnu osvojila šele tretje mesto, kar je šele 2. tekma v hitrih disciplinah, ko Vonnova ni zmagala. Najhitrejša je bila tokrat Lara Gut, na 2. mestu je končala Viktoria Rebensburg, medtem ko je Ilka Štuhec končala na 13. mestu.

Lindsey Vonn je letos nepremagljiva v hitrih disciplinah in tudi tokrat smo pričakovali novo zmago 31-letne smučarke iz Saint Paula. Toda že ob nastopu Lare Gut je bilo jasno, da čaka najboljšo smučarko sveta tokrat zelo težko delo – na koncu se je izkazalo, da pretežko – in Vonnova je končala na 3. mestu.

Drugi letošnji poraz v hitrih disciplinah
Serija Lindsey Vonn je na nek način končana. Američanka je letos tekmicam 1. mesto prepustila zgolj enkrat, pa še to zaradi odstopa v Val d’Iseru. Sicer Vonnova nazadnje ni zmagala, ob tem da je prišla v cilj ravno v Garmischu, kjer je lani osvojila skromno 7. mesto na smuku. Toda Gutova je bila danes boljša, na 2. mestu pa je končala Viktoria Rebensburg. Ilka Štuhec je po včerajšnjem odstopu tokrat prismučala do konca in osvojila 13. mesto, kar pa bo na koncu premalo za uvrstitev na finale svetovnega pokala, saj za 20. mestom, ki še vodi na finale, Mariborčanka zaostaja za več kot 150 točk. Na štartu je bila še ena Slovenka, Vanja Brodnik, ki je končala na 40. mestu.

Rezultati:
1. Lara Gut
2. Viktoria Rebensburg
3. Lindsey Vonn
4. Tina Weirather
5. Cornelia Hütter
…..
13. Ilka Štuhec
40. Vanja Brodnik

R. V.