fbpx

Vratarski rekorder Nejc Vidmar v Olimpiji

Nejcu Vidmarju so se s prestopom v Olimpijo uresničile otroške sanje (foto: NK Olimpija).

Olimpija je poskrbela za novo okrepitev. Tudi tokrat gre za rekordni prestop. Če je bil prestop Blessinga Elekeja rekorden glede na višino odškodnine med dvema slovenskima kluboma, je odškodnina, ki so jo Ljubljančani plačali Domžalam, rekordno visoka za kateregakoli vratarja v zgodovini Prve lige.

Nejc Vidmar, rekorder po nepremaganosti med vratarji v slovenski ligi, je z današnjim dnem postal tudi najdražji vratarski prestop v zgodovine prve slovenske nogometne lige. Odškodnina, ki jo je Olimpija plačala Domžalam, je 180 tisoč evrov, toda dodatni bonusi lahko domžalskemu klubu na koncu nanesejo več kot pol milijona evrov.

Že od nekdaj navijač Olimpije
Za Nejca Vidmarja je že od nekdaj jasno, da je velik navijač zeleno-belih, zato se mu je s prestopom k trenutno vodilni ekipi lige uresničila velika želja. “V prvi vrsti bi se želel zahvaliti vodstvu kluba na izkazanem zanimanju in želji, da se jim pridružim pri velikem projektu grajenja nove, močne Olimpije. Prišel sem do trenutka, ko je bilo potrebno stopiti stopničko višje v karieri in najti okolje, v katerem bom lahko nadgradil dosedanje delo. Olimpija je nedvomno največji možni izziv v slovenskem nogometnem prostoru,” je ob predstavitvi dejal Vidmar, ki je obdržal številko 41, ki jo je nosil že v Domžalah. Reprezentančni vratar je z vodstvom Olimpije podpisal pogodbo za tri leta in pol.

R. V.