fbpx

Vrhunska uvrstitev Faka na SP, Fourcadu še četrta zlata medalja

Jakov Fak je tokrat osvojil šesto mesto (foto: EPA).

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu je Jakov Fak na najdaljši preizkušnji 20 kilometrov dosegel novo vrhunsko uvrstitev, tokrat je končal na šestem mestu z enim zgrešenim strelom. V Oslu na Norveškem je tudi tokrat zlato medaljo osvojil Martin Fourcade.

Jakov Fak, ki je že na zadnji zasledovalni preizkušnji s petim mestom pokazal, da se počasi vrača v svojo staro formo, je tudi tokrat zablestel z vrhunskim rezultatom in končal kot šesti.

Četrta zlata medalja Fourcada, ki je postavil nov mejnik
Francoz Martin Fourcade je danes osvojil še četrto zlato medaljo na četrti preizkušnji in tako postavil nov mejnik v zgodovini biatlona. Na svetovnem prvenstvu je vsaj zaenkrat brez konkurence, kljub zgrešenemu strelu je Fourcade preizkušnjo končal kot prvi. Na drugem mestu je s petimi sekundami zaostanka pristal Avstrijec Dominic Landertinger. Kot tretji pa še en Avstrijec Stephan Eder, ki je zaostal za 14 sekund.

Dobra forma Faka pred tekmo, kjer bo branil naslov, Tršan 33.
Fak je danes z enim zgrešenim strelom preizkušnjo končal na šestem mestu z zaostankom 1:40 za Francozom. To je dobra popotnica za nedeljsko tekmo, ko bo na sporedu skupinski start, kjer bo Fak branil naslov svetovnega prvaka. Na tekmi so poleg Faka nastopili še trije Slovenci. Najboljši uvrstitvi v svoji karieri sta z enim zgrešenim strelom dosegla Rok Tršan s 33. mestom in Miha Dovžan s 43. mestom. Mladi Lenart Oblak je preizkušnjo končal na 69. mestu.

G. V.