fbpx

Velika rivala danes začenjata boj za prvenstveno lovoriko

Lani so se v finalu zmage veselili Jeseničani (foto: uradna stran kluba).

Danes popoldne ob 17:30 v Hali Tivoli bosta ekipi Olimpije in Jesenic odprli finalni dvoboj za naslov najboljšega v državi. Ekipi imata v zadnjih letih ogromno težav, zato je v tem času močno padlo tudi zanimanje za hokej, danes pa ga bosta večna rivala ponovno nekoliko poživila.

Z nekdaj morda celo največjim derbijem v Sloveniji bosta večna rivala danes prekrižala palice in odprla borbo za naslov državnega prvaka. Lani so Jesenice slavile naslov in izkoristile težak položaj Olimpije, v katerem se je znašla po lastnih napakah.

Bo močnejša rdeča ali zelena želja?
Jeseničani se zelo počasi, vendar vztrajno vračajo na pota stare slave, še pred nekaj časa so bili v izjemno hudem položaju, kjer pa se je sedaj znašel njihov večni rival iz Ljubljane. Pri Olimpiji živijo iz meseca v mesec in si želijo, da bi sanacija kluba uspela. Za nameček imajo železarji pred prvo tekmo ogromno poškodovanih igralcev, vendar se bodo vsi igralci, ki bodo danes stopili na led, borili za svojo barvo. Katera ekipa bo na koncu pokazazala večjo željo in borbenost, pa bomo še videli. Predsednik Olimpije pravi, da so Jeseničani zaradi tekmovalnega ritma v rahli prednosti. Ne dolgo nazaj so izpadli v polfinalu lige INL. V polfinalu državnega prvenstva pa so se po velikih težavah prebili mimo Celja.”V ponedeljek gremo absolutno na zmago, tako kot smo šli vsako tekmo v ligi EBEL. Videlo se je, kaj se je dogajalo lansko leto, težko je držati formo, ko si en mesec brez tekem in to se nam pozna. Če pogledamo zadnje tekme Jesenic, so igrali kasneje in bistveno bolj izenačeno. To je zanesljivo dodatna prednost, ta tekmovalni ritem imajo Jesenice in so v rahli prednosti zaradi tega,” je pred prvo finalno tekmo dejal predsednik Olimpije Marko Popovič.

Olimpija lovi svoj 15. naslov, Jeseničani pa 11.

G. V.