fbpx

Maja Vtič s slabšim drugim skokom za las ob stopničke

Maja Vtič. (foto: STA).

Maja Vtič je na tekmi svetovnega pokala v Hinzenbachu osvojila četrto mesto, potem ko ji je v prvi seriji kazalo precej bolje, saj je bila na odličnem drugem mestu. Zmagala je spet nepremagljiva Sara Takanashi, do točk pa so prišle prav vse Slovenke, ki so lepo dopolnile uspeh Vtičeve.

Maja Vtič je v prvi seriji skočila 88 metrov in zaostala le za Japonko Saro Takanashi, toda razlike od prvega do 11. mesta so bile zelo majhne, tako da je nekoliko slabši drugi skok Vtičevi odnesel stopničke.

Po prvi seriji je kazalo še precej boljše
28-letna skakalka je v prvi seriji skočila drugo daljavo dneva in z zaostankom 11,4 točke držala drugo mesto, toda njena prednost pred tretjo Danielo Iraschko-Stolz je znašala je 1,1 točke. Da so bile razlike po prvi seriji res majhne, priča dejstvo, da je 11. Ema Klinec za kolegico iz reprezentance zaostajala zgolj za 7,9 točke. Med Majo in Emo je bila v prvi deseterici še ena Slovenka, Špela Rogelj je bila namreč sedma. V finalno serijo so se uvrstile tudi tri preostale naše skakalke – Urša Bogataj je bila 14., Eva Logar 25., Katja Požun pa 28.

Na koncu lep ekipni uspeh Slovenk
Čeprav se tudi tokrat – že tretjič zapored so osvojile četrto mesto – ni izšlo s stopničkami, pa smo vseeno lahko zelo zadovoljni, saj se je izkazalo vseh šest Slovenk. Poleg Vtičeve se je med prvo deseterico uvrstila še Ema Klinec, ki je končala kot deveta, tik za deseterico pa sta se uvrstili Špela Rogelj (11.) in Urša Bogataj (14.). Do točk sta prišli še Eva Logar, ki je bila na koncu 22., in Katja Požun, ki je tekmo končala na 23. mestu.

Rezultati tekme v Hinzenbachu:
1. Sara Takanashi
2. Daniela Iraschko-Stolz
3. Maren Lundby
4. Maja Vtič
5. Irina Avvakumova
….
9. Ema Klinec
11. Špela Rogelj
14. Urša Bogataj
22. Eva Logar
23. Katja Požun

Skupni seštevek svetovnega pokala:
1. Sara Takanashi                         1080 točk
2. Daniela Iraschko-Stolz               729 točk
3. Maja Vtič                                     498 točk
4. Maren Lundby                             399 točk
5. Jacqueline Seifriedsberger         395 točk
……
7. Ema Klinec                                 381 točk
13. Špela Rogelj                             214 točk
20. Urša Bogataj                            156 točk
29. Katja Požun                               50 točk
30. Eva Logar                                  42 točk

R. V.