fbpx

Vtičeva za las zgrešila stopničke, Logarjeva z rezultatom sezone

Maja Vtič je za las zgrešila oder za zmagovalke (foto: epa).

Sara Takanashi je spet gladko ugnala vso konkurenco in zabeležila še 13. zmago v letošnji sezoni. Izkazala so se tudi slovenska dekleta, saj se je spet vseh pet uvrstilo v finalno serijo. Najboljša je bila ponovno Maja Vtič, ki je bila po prvi seriji šesta, a se je z drugim skokom povzpela po lestvici, toda na koncu je vseeno malce zmanjkalo za stopničke.

Sara Takanashi je že pred časom osvojila veliki kristalni globus, kar zgolj potrjuje njeno dominanco. V letošnji sezoni je Japonka slavila na 13 od 16 tekmah. Trikrat sta najboljši skakalki letošnje sezone zmago preprečili Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, ki je zmagala dvakrat, in Maja Vtič, ki je slavila na Ljubnem.

Drugi dober skok premalo za nove stopničke
Tudi tokrat smo videli zgodbo, ki smo je vajeni večino sezone. Sara Takanashi je bila daleč najboljša v obeh serijah, njena prednost pred drugo Iraschko-Stolzevo pa je znašala 7,3 točke. Tretja je bila še ena Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, ki je Vtičevo prehitela za tri točke in pol. Naša najboljša skakalka letošnje zime je nove stopničke ‘zapravila’ v prvi seriji, ko je skočila le 94,5 metra. Precej bolj zadovoljna s svojim nastopom je lahko mlada Eva Logar, ki je dosegla najboljši rezultat letošnje sezone. Do točke so prišle tudi preostale tri Slovenke: Špela Rogelj je bila 12., Katja Požun 19. in Urša Bogataj 25.

Maja Vtič na dobri poti, da osvoji končno tretje mesto
Maja Vtič s še enim dobrim rezultatom še naprej ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Novomeščanka ima pred četrtouvrščeno Seifriedsbergerjevo več kot 200 točk prednosti, kar je skoraj neulovljiva prednost. Do konca svetovnega pokala so na sporedu še tri tekme – prva že jutri na istem prizoriščui, medtem ko sta bili tekmi v romunskem Rasnovu zaradi pretoplega vremena odpovedani. Tudi v Almatyju je bilo danes kar 20°C, a so tekmo vseeno brez težav izpeljali. Ne gre verjeti, da bi bila jutrišnja tekma zadnja v letošnji sezoni, saj ima FIS (Mednarodna smučarska zveza) dovolj časa, da tekmi iz Romunije prestavi na drugo prizorišče.

Tudi jutrišnja tekma skakalk se, tako kot današnja, začne ob 10. uri po slovenskem času.

Rezultati tekme v Almatyju:
1. Sara Takanashi
2. Daniela Iraschko-Stolz
3. Jacqueline Seifriedsberger
4. Maja Vtič
5. Chiara Hölzl

10 Eva Logar
12. Špela Rogelj
19. Katja Požun
25. Urša Bogataj

Skupni seštevek svetovnega pokala (16/19):
1. Sara Takanashi                        1.510 točk
2. Daniela Iraschko-Stolz             1.059 točk
3. Maja Vtič                                     848 točk
4. Jacqueline Seifriedsberger         645 točk
5. Chiara Hölzl                                603 točk

9. Ema Klinec                                 426 točk
10. Špela Rogelj                             393 točk
18. Urša Bogataj                            235 točk
24. Katja Požun                              145 točk
26. Eva Logar                                  94 točk
35. Nika Križnar                              40 točk

R. V.