fbpx

Williamsova na dobri poti, da ubrani lanski naslov

Serena Wiilliams je na dobri poti, da ubrani lansko zmago (foto: epa).

Serena Williams je v polfinalu OP Avstralije premagala 4. igralko sveta Agnieszko Radwansko in ima zdaj odprto pot do ubranitve lanske lovorike. Nasprotnica prve igralke sveta bo Angelique Kerber, ki se je prvič v karieri uvrstila v finale Grand slama.

Serena Williams je v polfinalnem dvoboju gladko ugnala osem let mlajšo Poljakinjo Agnieszko Radwansko. V vsega 64 minutah je 34-letna Američanka izgubila le 4 nize in dokazala, da je še vedno razred zase.

Prva Nemka v finalu Grand slama po natanko 20 letih
Angelique Kerber je prva nemška igralka, ki se je uvrstila v finale katerega izmed Grand slamov. V polfinalu je 6. igralka sveta premagala presenečenje tega turnirja, 47. igralko sveta Johanno Konto. Nemka je premagala ‘domačinko’ Kontovo s 7 : 5, 6 : 2. Britanka, ki je rojena v Avstraliji in ima tudi madžarski potni list – njeni starši so Madžari –, se je prav tako prvič v svoji karieri uvrstila v finale katerega izmed Grand slamov. V finalu je favoritinja jasna, to je prva igralka sveta Serena Williams, ki je lani dobila tri od štirih Grand slamov, letos pa je trdno odločena, da osvoji vse štiri.

Finale ženskega dela turnirja bo v soboto ob 9.30 po slovenskem času.

R. V.