Za slovo od Stožič zmaga nad velikim Maccabijem

Sava Lešić je bil najboljši strelec Union Olimpije s 16 točkami (foto twitter).

Košarkarji Union Olimpije so se z zmago poslovili od svojih navijačev v Evropskem pokalu. V petem krogu drugega dela Evropskega pokala so presenetili vse in z odlično predstavo na kolena spravili izraelski Maccabi Tel Aviv s 73 : 66.

Borbena igra in dobra predstava Ljubljančanov sta botrovali temu, da so bili navijači po koncu tekme lahko zadovoljni in so po dolgem času z velikim aplavzom nagradili dobro predstavo svojih ljubljencev. Kljub temu da je bilo znano, da Union Olimpija ne more več napredovati, so se domači košarkarji zbrali in prikazali eno najboljših partij v letošnji sezoni in se tako od domačih gledalcev iz Evropskega pokala poslovili z zmago.

Dobra druga četrtina in zanesljiva obramba
Maccabi je srečanje začel dobro in povedel za 4 točke. Union Olimpija se po zaostanku ni predala in po prvih desetih minutah rezultat obrnila v svojo korist. V drugi četrtini so varovanci Gašperja Potočnika še v večji meri pokazali, da izraelskemu velikanu ne bo lahko. Prednost v prvem polčasu je narasla že na 11 točk, vendar so domačini na odmor odšli z zgolj 7 točkami prednosti. Zbranost domačih košarkarjev je nekoliko popustila v tretji četrtini, ko se je Maccabi približal na le točko zaostanka. Pri gostih se je razigral Gal Mekel, tudi najboljši strelec tekme z 20 točkami za dve je bil nezgrešljiv 6/6. Tekma je bila vse do konca izenačena, Unionu Olimpiji pa je nekako uspelo držati prednost. Domačini so bili dovolj zbrani, da so tekmo mirno pripeljali do konca in Maccabi na koncu premagali za 7 točk. Edina slabost Olimpije na današnji tekmi je bil met za tri točke, zadeli so namreč samo 2 od 16 poizkusov. Pri Olimpiji je bil najboljši strelec Sava Lešić s 16 točkami.

Ena najboljših predstav sezone je prišla prepozno
Agresivnost, borbenost, čvrsta obramba in kar je najbolj važno – ekipa je dihala kot eno. S temi besedami bi lahko opisali današnjo predstavo “zmajev”, ki so danes bruhali ogenj. V letošnji sezoni se je to dogajalo poredko, zato je bila današnja odlična predstava Uniona Olimpije za marsikoga presenečenje. Vendar je prišlo vse skupaj prepozno, da bi lahko morda upali na kaj več. Zaradi štirih porazov na štirih tekmah je bilo pred današnjo tekmo jasno, da Union Olimpija nima več možnosti za napredovanje. Vendar so s svojo dobro igro nekoliko premešali karte v boju za drugo mesto.

SKUPINA M:

Unics Kazan            5   5  0   +38  10
Nižni Novgorod       5   2  3   -3      7
Maccabi Tel Aviv    5   2  3   -14    7
Union Olimpija         5  1  4   -21     6

G. V.