Za zaključek vroč večer pred Oblakom

Jan Oblak (foto: epa)

Danes bodo odigrane še zadnje preizkušnje v štirih skupinah Lige prvakov. Pred Manchester Unitedom, ki ga čaka naporno gostovanje v Nemčiji, kjer je v skupini B še vse odprto, je zagotovo izredno težka naloga. Vroče vzdušje bo pričakalo tudi Jana Oblaka, ki bo odigral derbi skupine C proti svojemu nekdanjemu klubu Benfici.

Skupina A:

Real Madrid – Malmo
Potem ko so Madridčani že osvojili prvo mesto v skupini, bo Rafael Benitez danes zagotovo nekoliko premešal začetno enajsterico. Pred ekipo Malmöja je tako zagotovo vrhunec igranja v Ligi prvakov  – gostovanje na Bernabeu – vendar so skorajda pred misijo nemogoče. Danes bi Malmö za napredovanje potreboval vsaj točko in ob tem še poraz Šahtarja.

PSG – Šahtar
Francoze, ki so se sprijaznili z drugim mestom v skupini, danes na Parku princev, kjer v Ligi prvakov na dveh tekmah še niso prejeli zadetka, čaka obračun proti  Šahtarju. Ukrajinci sami odločajo o tem, ali se bodo uvrstili v Ligo Evropa, saj so v primerjavi z Malmöm v prednosti zaradi boljše gol razlike.

Real Madrid                                  5  4  1  0  11 : 3  13
PSG                                              5  3  1  1  10 : 1  10
Šahtar                                           5  1  0  4  7 : 12  3
Malmö                                           5  1  0  4  1 : 13  3

 

Skupina B:

Wolfsburg – Manchester United
Edina današnja skupina, kjer imajo tri ekipe še vedno možnosti, da osvojijo prvo mesto. Wolfsburg ima vse v svojih rokah, medtem United potrebuje vse tri točke. V zadnjem obdobju rdeči vragi niso na želeni ravni in s svojimi igrami ne navdušujejo. Zanimivo bo videti, kako se bodo znašli pod pritiskom. Van Gaal pravi, da je zmaga potrebna ne glede na izzid srečanja v Eindhovnu. Seznam poškodb pri »rdečih vragih« je dolg, Angleži bodo najbolj pogrešali kapetana Rooneya ter Schneiderlina.

PSV Eindhoven – CSKA Moskva
Nizozemci si želijo tekmovanje nadaljevati v Ligi prvakov, vendar lahko ob preveč letečih ambicijah pristanejo na trdnih tleh. Zmaga jim zagotavlja drugo mesto, ne glede na razplet druge tekme. Rusi, ki so brez možnosti za napredovanje v Ligi prvakov, iščejo zmago, s katero bi se uvrstili vsaj v nadaljevanje Lige Evropa.

Wolfsburg                                   5  3  0  2  6 : 4  9
Manchester United                     5  2  2  1  5 : 4  8
PSV Eindhoven                          5  2  1  2  6 : 6  7
CSKA Moskva                           5  1  1  3  4 : 7  4

Skupina C:

Benfica – Atletico Madrid
Derbi današnjega dne in tekma za prvo mesto v skupini bo odigrana na Stadionu luči v Lizboni, kjer Jana Oblaka čaka izjemno vroč sprejem. Obe ekipi sta že napredovali v nadaljnje tekmovanje Lige prvakov, vendar pa mora Atletico za prvo mesto zaradi poraza na Calderonu (1 : 2) danes premagati Benfico. Jan Oblak pa se po letu in pol zopet vrača na svoj nekdanji stadion, kjer ga navijači Benfice zagotovo ne bodo sprejeli z odprtimi rokami. Tudi danes bo Slovenec eden ključnih mož Atletica. Med tednom je v prvenstvu svojo mrežo že devetič ohranil nedotaknjeno, zadnji zadetek pa je prejel konec oktobra.

Galatasaray – Astana
Tudi v drugi tekmi skupine C nas čaka neposredni obračun za napredovanje. V Turčiji gostuje še en slovenski predstavnik, Branko Ilič. Kazahstanska Astana za napredovanje potrebuje zmago, ki je v letošnji sezoni Lige prvakov še ni dosegla.

Atletico Madrid                            5  3  1  1  9 : 2  10
Benfica                                        5  3  1  1  9 : 6  10
Galatasaray                                5  1  1  3  5 : 9  4
Astana                                         5  0  3  2  4 : 10  3

 

Skupina D:

Manchester City – Borrusia Mönchengladbach
Potem ko je med tednom v nemškem prvenstvu presenetila in na kolena spravila Bayern, lovi Borrusia Mönchengladbach danes skalp še enega aktualnega državnega prvaka, Manchester Cityja. Vsaj zaenkrat so Nemci na varnem tretjem mestu, toda ob zmagi Seville bi tudi sami potrebovali zmago. Manchester City za prvo mesto potrebuje zmago in poraz Juventusa.

Sevilla – Juventus
Sevilla, ki ji letos ne gre vse po načrtih, je pred izjemno pomembno tekmo. Po samo eni zmagi na petih tekmah potrebuje danes, če želi igrati v izločilnih bojih Lige Evropa, kjer brani lanski naslov, nujno tri točke. Za napredovanje v Ligo Evropa potrebuje Sevilla tudi pomoč Cityja, saj ob zmagi Seville Borrusia ne sme osvojiti več kot točko. Špance na domačem stadionu čaka izjemno pomembna tekma proti Juventusu, ki v letošnji sezoni Lige prvakov še ni izgubil. Lanski finalisti tega tekmovanja danes za prvo mesto v skupini potrebujejo samo točko.

Juventus                                         5  3  2  0  6 : 2   11
Manchester City                             5  3  0  2  8 : 6    9
Borrusia Mönchengladbach           5  1  2  2  6 : 8    5
Sevilla                                             5  1  0  4  7 : 11  3