fbpx

Žan Kranjec do drugega najboljšega rezultata v karieri

Žan Kranjec (foto: sta)

Žan Kranjec, ki se je za las uspel uvrstiti v drugo vožnjo veleslaloma v Hintersdorfu, je na drugi vožnji pridobil kar 15 mest in na koncu končal na 13. mestu. Zmagal je Francoz Alexis Pinturault, drugi je bil Marcel Hirscher, tretji pa Thomas Fanara. Drugemu Slovencu Klemnu Kosiju se ni uspelo uvrstiti v finale.

Zadnja postaja svetovnega pokala pred pokalom Vitranc je avstrijski Hitersdorf, kjer je bil danes na sporedu veleslalom, ki je odpadel v Adelbodnu. Edini slovenski predstavnik v finalu Žan Kranjec, je v drugi vožnji odlično izkoristil dobro štartno številko tri ter z imenitno vožnjo dosegel drugi najboljši rezultat kariere.

Žan Kranjec še vedno upa na uvrstitev na finale svetovnega prvenstva
23-letni smučar je bil po šestih veleslalomih na 31. mestu in imel 38 točk. Do 25. mesta, ki še vodi na finale svetovnega prvenstva, je zaostajal zgolj šest mest, toda njegov točkovni zaostanek je bil kar precejšen. Za 25. mestom je štiri veleslalome pred finalom zaostajal kar za 40 točk, kar je več, kot je bilo zbrano število njegovih točk na prvih šestih veleslalomih letošnje sezone. Tudi po današnji prvi vožnji mu ni kazalo najboljše, saj se je komaj uvrstil v finalno vožnjo, njegov zaostanek za najboljšimi pa je bil precejšen (+2.54). Toda odlična predstava na drugi progi je 23-letnega smučarja iz Ljubljane popeljala do nepričakovanega 13. mesta, kar je druga najboljša uvrstitev predlanskega zmagovalca v skupnem seštevku evropskega pokala. S to uvrstitvijo se je Žan močno približal tako željenemu 25. mestu, ki prinaša uvrstitev na zaključek svetovnega pokala.

Zmaga Pinturaulta, Kosi daleč od finala
Svoje druge zmage v veleslalomu v letošnji sezoni se je veselil Francoz Alexis Pinturault, ki je vodil že po prvem teku. Zmagovalec lanske tekme v veleslalomu za pokal Vitranc je drugouvrščenega Marcela Hircherja prehitel 79 stotink, tretji je bil še en Francoz Thomasom Fanaro (+0.92). Drugi slovenski predstavnik Klemen Kosi je bil daleč od finala, saj je bil šele 63. (+5.53).

Jutri ob 12.00 je v Hintersdorfu na sporedu superveleslalom.

Rezultati:
1. Alexis Pinturault
2. Marcel Hircher
3.Thomas Fanara
4. Henrik Kristoffersen
5. Stefan Luitz

13. Žan Kranjec

63. Klemen Kosi

R. V.