fbpx

Žan Kranjec po dveh letih spet na stopničkah

Žan Kranjec je po skoraj dveh letih spet stopil na stopničke v evropskem pokalu (foto: facebook).

Žan Kranjec je po nekaj manj kot dveh letih spet stopil na stopničke. Na tekmi evropskega pokala v veleslalomu v Val’dIseru je najboljši slovenski veleslalomist osvojil drugo mesto in je le za 12 stotink zaostal za zmagovalcem Loicom Meillardom. Tretji je bil Mathieu Faivre.

Moški del alpske reprezentance v zadnjem času ni v najboljši formi. Nekaj upanja je na današnji tekmi vliv Žan Kranjec, ki je po 27. januarju 2014 spet stopil na stopničke. Drugi slovenski predstavnik Mišel Žerak je na drugi progi odstopil.

Malo zmanjkalo za zmago
23-letni Ljubljančan je bil že po prvi vožnji na drugem mestu. Njegov zaostanek za vodilnim Švicarjem Loicom Meillardom je znašal 22 stotink. V drugo je imel Kranjec spet drugi čas in bil hitrejši od Švicarja, a le za 10 stotink, kar je bilo premalo za zmago. Vseeno je to lep obet za naslednje tekme svetovnega pokala v veleslalomu – naslednji je na sporedu zadnji dan tega meseca.

Tekme svetovnega pokala za moške se ta konec tedna nadaljujejo v Kitzbühlu, kjer je v petek na sporedu kombinacija, v soboto smuk, v nedeljo pa še slalom.

R. V.