fbpx

Zanesljiva zmaga Shiffrinove, Ferkova edina Slovenka do točk

Maruša Ferk je bila edina Slovenka, ki je prišla do točk na slalomu v Jasni na Slovaškem (foto: sta).

Mikaela Shiffrin je na predzadnjem letošnjem slalomu deklasirala vse tekmice in zanesljivo zmagala na tekmi v Jasni. Američanka, ki je imela že po prvem teku več kot sekundo in pol prednosti, je v drugi vožnji to še povečala in z velikansko prednostjo dobila prvo preizkušnjo na Slovaškem. Od Slovenk se je v finale uspelo uvrstiti Maruši Ferk, ki je bila 17.

Če se je po prvi vožnji zdelo, da se proge ne da izpeljati še boljše, je mlada Mikaela Shiffrin dokazala, da to zmore. Na koncu je drugouvrščeno Švicarko Wendy Holdener premagala za 2 sekundi in 36 stotink, tretja je bila domačinka Veronika Velez Zuzulova.

Shiffrinova za tri razrede boljša od ostalih
Shiffrinova, ki v letošnji sezoni ne blesti tako kot v prejšnjih, se je tokrat s tekmicami poigrala kot za šalo in jih precej osramotila, saj je zmagala z več kot 2 sekundama prednosti. Domačinka Zuzulova – osvojila je tretje mesto – kljub slabem nastopu Švedinje Fride Hansdotter (10. mesto) ni uspela obdržati teoretičnih možnosti za zmago v slalomskem seštevku svetovnega pokala, saj za vodilno Švedinjo pred zadnjim slalomom sezone zaostaja za 105 točk. Od Slovenk je dobro nastopila Maruša Ferk, ki je v finalu z 20. napredovala na 17. mesto in tako ubranila slovensko čast današnjega dne. Ana Bucik in Katarina Lavtar sta odstopili že na prvi progi. Bucikova je z odstopom zapravila možnost, da bi nastopila na finalu svetovnega pokala v slalomu.

Jutri bo v Jasni na sporedu včeraj odpadli veleslalom.

Rezultati:
1. Mikaela Shiffrin
2. Wendy Holdene
3. Veroniko Velez Zuzulovo
4. Michaela Kirchgasser
5. Nastasia Noens

17. Maruša Ferk

Odstop: Ana BucikKatarina Lavtar

R. V.