fbpx

Zanesljiva zmaga Slovenije proti presenetljivo dobri Južni Koreji

Risi so proti Južni Koreji dosegli tretjo zmago na svetovnem prvenstvu (foto: HZS).

Slovenska reprezentanca se je po včerajšnjem porazu proti domačinom vendarle zbrala in danes premagala Južno Korejo. Letošnje presenečenje prvenstva je odlično krenilo v tekmo ter celo povedlo proti našim risom, ki pa so se pozneje vendarle zbrali in na koncu slavili s 5 : 1. Na zadnji tekmi se bodo naši za prvo mesto v skupini pomerili z Avstrijci.

Po dokaj nepričakovanem porazu s Poljsko je Slovenija eno izmed dveh pomembnih tekem že uspešno pripeljala do konca. V petek se bodo pomerili s severnimi sosedi, z zmago nad Avstrijci bi si zagotovili napredovanje v najelitnejšo skupino.

Odlična igra prvega in tretjega napada
Risi so tako kot včeraj znova zelo slabo krenili v tekmo. Že v 40. sekundi je namreč Gašper Krošelj moral prvič po plošček v svojo mrežo, premagal ga je Kim. V deveti minuti so naši vendarle prišli do izenačenja, znova se je izkazal prvi napad, strelec je bil Robert Sabolič, ki je danes odigral šele drugo tekmo na prvenstvu. V zadnjih sekundah prve tretjine je za miren oddih poskrbel s prekrasno samostojno akcijo Anže Kuralt. Slovenija je prevladovala tudi v drugi tretjini, v 27. minuti je znova udaril tretji slovenski napad, strelec je bil član Olimpije Aleš Mušič. Za lažjo zadnjo tretjino je v 35. minuti strel Tičarja končal v vratih Južne Koreje. Kot edini je v zadnji tretjini zadetek zabil Klemen Pretnar in tudi postavil končni rezultat tekme.

Južna Koreja 1 : 5 Slovenija (1 : 2, 0 : 2, 0 : 1)
K. Kim 1.; Sabolič 9., Kuralt 20., Mušič 27., Tičar 35., Pretnar 52.

G. V.