fbpx

Zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti Zavrč brez licence

Zavrč kot edini klub ni pridobil licence za prihodnjo sezono (foto: NKZavrč).

Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate in klubom podelila licence za sezono 2016/17. Na prvi stopnji je bilo uspešnih devet klubov, sedem klubov si je zagotovilo tudi licenco za evropska tekmovanja. Kot edina ekipa je brez licence ostala ekipa Zavrča.

Ekipa Zavrča iz Haloz je kot edina ekipa na prvi stopnji ostala brez licence za prihodnjo sezono. Glavni razlog pa je neizpolnjevanje finančnih obveznosti.

Devet klubov z licenco za prihodnjo sezono PLTS
Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2016/17 je pravočasno vložilo vseh deset klubov, ki trenutno nastopa v Prvi ligi Telekoma Slovenije. Osem klubov je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne UEFA licence, vsi klubi so pridobili tudi to licenco – z izjemno Zavrča. NK Krka in NK Krško sta kluba, ki sta vložili vlogi samo za nastopanje v Prvi ligi v prihodnji sezoni. Vloge je obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov.

Zavrč ima možnost za pritožbo, potrebno dokumentacijo pa mora oddati do 16. maja.

G. V.