fbpx

Zaradi poškodbe morda celo vprašljiva nadaljnja kariera Udriha v NBA

Beno Udrih je zaradi poškodbe stopala že zaključil letošnjo sezono (foto: spletna stran kluba).

Miami v letošnji sezoni res nima sreče s poškodbami. Naslednja žrtev je nesojeni slovenski reprezentant Beno Udrih. 33-letni organizator igre bo moral na novo operacijo stopala, zato je zanj letošnja sezona že končana.

Beno Udrih, ki je bil v letošnji sezoni na Florido pripeljan kot rezervni organizator igre, si je na ponedeljkovi tekmi proti Indiani poškodoval desno nogo. Kasneje se je izkazalo, da gre za poškodbo stopala.

Poškodbe pri Heatsih se vrstijo ena za drugo
Trener Erik Spoelstra ima v letošnji sezoni ogromno težav pri sestavljanju ekipe. Prvi zvezdnik Dwayne Wade ima že pregovorno vsako sezono težave z kolenom, Chrisu Boshu so pred dnevi v nogi odkrili krvni strdek, mladi Tyler Johnson pa ima poškodovano ramo. Za nameček je sedaj Miami ostal še brez rezervnega organizatorja igre Bena Udriha, ki mora zaradi poškodbe stopala na operacijo. Miami se v svoji konferenci bori za najvišja mesta in ima seveda visoke ambicije tudi v končnici, kar pomeni, da bo moral alfa in omega kluba Pat Riley poiskati ustrezno zamenjavo za Udriha med prostimi igralci, ki so na tržišču. Udrihu je poškodba zagotovo prekrižala načrte, saj mu bo po koncu sezone potekla pogodba in bo prosti igralec. Tri mesece bo dolgo okrevanje 33-letnega Savinjčana, ki bo imel v prihodnji sezoni zagotovo težko nalogo, da najde novega delodajalca, saj so mu leta v ligi NBA počasi šteta – julija bo namreč dopolnil že 34 let.

Tudi Wade pravi, da bodo v ekipi pogrešali Udriha
Oglasil se je tudi zvezdnik s številko tri na hrbtu Miamija Dwayne Wade in po poškodbi Udriha dejal:“Beno ima res smolo. Je igralec, ki ga bomo na parketu še kako pogrešali. Pogrešali bomo to, kar prispeva k naši igri.” Tudi trener Spoelstra je spregovoril o tem, kako bo poškodba Udriha vplivala na zadane cilje: “Težke novice za Bena. Je zgolj naslednji igralec na listi poškodovanih, mi pa bomo nadaljevali s svojimi cilji, karkoli se že dogaja.”

G.V.