fbpx

Zavec danes ponoči v boj proti Kubancu Lari

Erislandey Lara in Dejan Zavec (foto: twitter).

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec bo danes ob treh ponoči po slovenskem času boksal proti Kubancu Erislandeyju Lari. Ptujski Mr. Simpatikus bo boksal za naslov v verzijah WBA in IBO.

Dejan Zavec bo danes boksal eno svojih najtežjih borb v karieri. 39-letni slovenski šampion bo pesti meril z najboljšim kubanskim boksarjem Erislandeyjem Laro, ki je v 25 profesionalnih borbah izgubil zgolj dvakrat.

Lara je favorit
Kubanec, ki je bil leta 2005 svetovni boksarski prvak, je višji boksar in ima tudi večji razpon. To sta dve veliki prednosti kubanskega boksarja, ki je v primerjavi z Zavcem tudi hitrejši in bolj tehnično podkovan. Ne čudi dejstvo, da stavnice Ptujčanu ne pripisujejo velikih možnosti, nenazadnje je Lara v soboto prevzel prvo mesto na svetovni superveltrski lestvici. Stavnice so torej jasne – Lara je absolutni favoriot. Kvota na Kubanca je 1,01, medtem ko je kvota na Dejana Zavca 17,00.

 

Zavec se ne predaja
Ptujčan je kar sedem let starejši od svojega nasprotnika, a je prednost slovenskega šampiona vzdržljivost in boljša kondicijska pripravljenost. Prav tako je Zavec precej bolj izkušen od kubanskega tekmeca. Kdor pozna Dejana, ve, da se bo boril do konca in da ni boksarja, ki bi bil bolj srčen od našega šampiona. Boksarski dvoboj je na sporedu ob 3.00 po slovenskem času.

R. V.