fbpx

Zavec odhaja v sršenje gnezdo

Foto: STA

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec se pripravlja na tretji dvoboj v ZDA, kjer se bo 25. novembra v Miamuju pomeril s Kubancem Erislandyjem Laro, ki je svetovni prvak po verzijah WBA in IBO.

Zavčeve priprave potekajo po načrtu. Po osnovnih pripravah za pridobivanje telesne moči, ki so potekale v Sloveniji, bo v Nemčiji poudarek na taktični in tehnični pripravi s sparing partnerji. Po Zavčevem mnenju je Lara taktično izjemno podkovan. Gre namreč za predstavnika kubanske šole boksa, ki ima v poklicnem boksu 21 zmag, 2 neodločena dvoboja in 2 poraza ter je drugi na svetovni boksarski lestvici v supervelterski kategoriji, poroča STA.

Zavec se nasprotnika ne boji
“Grem v sršenje gnezdo. Zavedam se potencialnih nevarnosti,” je manj kot mesec dni pred dvobojem z Laro dejal Zavec. “To je zame velik izziv. Laro spoštujem, a se ga ne bojim. Ne grem v Ameriko, da bi vknjižil nov poraz. Če bi tako razmišljal, potem do tega dvoboja ne bi prišlo,” je optimističen Zavec. O svojem nasprotniku je povedal še, da “gre za borca, ki je prestal zelo kakovostno šolo. V amaterskem boksu je imel 340 dvobojev. V boksu vse bolj odloča moč. Tudi Lara je močan, ampak boksa na distanco in nabira točke. V ospredju ima desno roko, zato se je treba privaditi na ta slog”.

Zavec tretjič na dvoboj v ZDA
Zanj bo to tretja pot čez lužo. Dvakrat je – proti Bertu in Thurmanu – izgubil, dvoboj proti Lari pa bo za 39-letnega Ptujčana, ki ima šampionski pas po verziji WBF, že 40. v karieri. Pravi, da bo to zanj vrhunec kariere ali vsaj eden vrhuncev.

Zavec se bo v Miami podal po 25. novembru. Meni, da bo časa za privajanje na okolico dovolj. Prav tako ne bo prevelike časovne razlike. “Lažje se privadiš na toplejše kraje, kot pa da greš iz toplega v mrzlo,” je še dodal Zavec.

Zavčev poslednji dvoboj?
Na vprašanje, če bo to njegov zadnji dvoboj, je odgovoril: “Bilo je slišati pomisleke o koncu. Ampak ne oziram se na preteklost, gledam do tega dvoboja. Veliko bo odvisno od rezultata, počutja po dvoboju.”

Zagotovo pa bo Zavec zadržal šampionski pas po verziji WBF, saj vodstvo ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov. Tako bo Zavec napadal naslov po verzijah WBA in IBO.

N. K., STA