fbpx

Zavec za naslove proti Lari: ”Zavedam se, da bo to eden najtežjih dvobojev v moji karieri”

Foto: Facebook

Najboljši slovenski boksar je za svetovne naslove v verzijah WBA, WBF in IBO izzval kubanca Erislandyja Laro, drugega na neuradni svetovni lestvici. Lahko bi izbral lažjega nasprotnika, a se je odločil, da potrebuje večji izziv.

”Ženejo me novi izzivi,” je svojo odločitev komentiral Dejan Zavec. ”Lahko bi izbral lažjega nasprotnika, vendar me zanimajo dvoboji na najvišji ravni. Takoj sem izkoristil priložnost in izzval Laro”.

Zavec ima več zmag kot Lara odigranih tekem
Erislandy Lara
je v svoji karieri boksal 25-krat. Od tega ima 21 zmag, 12 s TO, 2 neodločena rezultata in 2 poraza. Zavec je mnogo bolj izkušen. V svoji karieri je boksal 38 dvobojev, dosegel je 35 zmag, od tega 19 s TO. Kljub temu da je Lara trenutni svetovni prvak verzij WBA in IBO, izkušnje govorijo v prid Zavca.

Kubanec z nadimkom Kubanska senzacija
Nasprotnik Zavca je v svetu boksa zelo znan. Je večkratni kubanski amaterski prvak, hkrati pa eden tehnično najbolj podkovanih boksarjev na svetu. Zaradi svojih uspehov si je prislužil nadimka Kubanska senzacija in Ameriški sen. Lara namreč živi in boksa v ZDA. Dvaintridesetletnika se v svojih borbah marsikdo izogiba, Zavcu pa to predstavlja še večji izziv in je pred borbo izjemno motiviran.

Zavec prihaja h Kubancu “v dnevno sobo”
Dvoboj bo osrednji dogodek večera, ki spada v letos ustanovljeno serijo visoko kakovostnih dvobojev Premium Boxing Champions na Floridi. Teren bo prav gotovo bliže Lari, prav tako pa bo v dvoboju veljal za favorita. A Zavec ostaja izredno optimističen: “Vem, da je v boksarskem svetu veliko takih, ki mi ne pripisujejo prav veliko možnosti za uspeh. Vem tudi, da odhajam praktično k Lari v dnevno sobo, toda dokazal bom, da lahko 39-letni borec užene velikega favorita. Gre za nov boj za naslov svetovnega prvaka, želel bi se ponašati s tem, da sem bil prvak v dveh oziroma celo treh različnih verzijah hkrati,” je za STA še povedal Zavec.

M. G.