fbpx

Zavrč na dveh tekmah potrdil obstanek med elito

Zavrč tudi v prihodnji sezoni ostaja med elito (foto: facebook).

Zavrč si je preko dodatnih kvalifikacij zagotovil obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenija. Uspešnejši so bili od ekipe Aluminija, ki tako še naprej ostaja v drugi ligi. Zavrč je dobil že prvo tekmo na domačem terenu s 3 : 2, na drugi tekmi v Kidričevem pa je remiziral 1 : 1 in si tako v skupnem seštevku obeh tekem zagotovil obstanek med elitno druščino.

Kljub zelo slabi spomladi so se Haložani na zadnjih dveh tekmah v sezoni zbrali in le uspeli obdržati mesto med elito. Sicer Zavrč še naprej nima potrebne licence za nastopanje v Prvi ligi, tako da se v tem primeru lahko zgodi še marsikaj.

K obstanku pripomogle tudi dragocene izkušnje
Haložani so imeli že na prvi tekmi ogromno težav, saj so se znašli v zaostanku dveh zadetkov, a so na koncu vseeno uspeli tekmo obrniti v svojo korist in zmagati s 3 : 2. Tudi na drugi tekmi, ko je Aluminij igral pred domačo publiko, so prvi povedli Kidričani s pomočjo Bizjaka, ki je v 57. minuti uspešno realiziral enajstmetrovko zaradi igre z roko enega izmed gostov. Zavrč pa je za izenačenje potreboval samo tri minute, še drugič v teh kvalifikacijah se je med strelce vpisal mladi Pihler. Zavrču so k obstanku v ligi pomagale tudi bogate izkušnje in pa tudi vrnitev Matjašiča, ki je predčasno prišel iz reprezentančnih priprav. Novi in stari prvoligaš bo imel sedaj zelo kratek poletni premor, potem pa se bodo že začele priprave na novo sezono, ki se s prvim krogom začenja 16. julija.

Aluminij 1 : 1 Zavrč (0:0) *2 : 3 – rezultat prve tekme
1.100; Bizjak 57./11-m; Pihler 60.

Prva tekma:
Zavrč 3 : 2 Aluminij (2 : 2)
1.000; Pihler 42., Kokorović 44., Tišma 87.; Bizjak 15./11-m, Kurež 26.

G. V.