fbpx

Žbogar peti na Novi Zelandiji

Fotografija je simbolična (foto:STA)

Zaradi premalo vetra na regatnem polju je bil start prestavljen, v razmerah na meji regularnosti pa je organizatorjem uspelo izpeljati vsaj eno regato. V edini izpeljani regati je Vasilij Žbogar ciljno črto prečkal kot sedmi, v skupnem seštevku je peti.

Drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v razredu finn na Novi Zelandiji je zaznamovalo pomanjkanje vetra in posledično tudi odpoved druge regate. “Prav takšnih razmer smo se najbolj bali in zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo izvleči tako dobro uvrstitev. Zdaj sem v skupnem seštevku napredoval na 5. mesto, kar je dober obet za naslednje dni. Bo pa tretji dan svetovnega prvenstva zelo naporen, saj naj bi izpeljali tri regate, vetrovna napoved pa ni najbolj obetavna. Treba se bo dobro spočiti in pripraviti na naporen dan,” je povedal Žbogar, edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v razredu finn.

Na svetovnem prvenstvu nastopa 80 jadralcev iz 28 držav, med njimi 19 nosilcev naslovov olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov. Poleg boja za naslov svetovnega prvaka se na prvenstvu 14 držav poteguje še za štiri olimpijske vozovnice.

V. V., STA