fbpx

Zdravko Mamić odslej le še svetovalec Dinama

Zdravko Mamić je odstopil z mesta izvršnega podpredsednika Dinama (foto: epa).

Alfa in omega zagrebškega Dinama ni več izvršni podpredsednik kluba, saj je danes odstopil. To je sporočil na današnji novinarski konferenci sedaj že nekdanji kontroverzni šef Dinama, ki bo odslej v klubu zgolj v vlogi svetovalca.

Nova odmevna preiskava na Hrvaškem je tokrat z mesta izvršnega podpredsednika vendarle odnesla Zdravka Mamića, ki je odstopil. Kot je na današnji konferenci dejal sam, je storil to za dobrobit kluba, da bo le-ta lahko mirno deloval v prihodnje.

Več osumljenih, pobrali naj bi vsaj 9 milijonov evrov
Zdravko Mamić je bil osumljen že prej in je nekaj časa celo preživel v zaporu, ker so vsi obtoženi že v prejšnji preiskavah plačali varščino se lahko branijo iz prostosti. Tokrat so v preiskavo vpleteni tudi njegov brat, sedanji trener in športni direktor kluba Zoran Mamić, nekdanji glavni direktor in član uprave Damir Vrbanović ter podjetnika Sandro Stipančić in Igor Krota. Novi osumljenec v tej preiskavi je zgolj menedžer Nikky Vuksan. Mamić in ostali naj bi se povezali ter ‘vlekli’ denar od prestopov Dinamovih nogometašev. Zdravka Mamića tudi sumijo, da naj bi se dogovarjal za fiktivne pogodbe med Dinamom in tujimi podjetji za neobstoječe usluge ob prestopih igralcev. Po mnenju USKOK-a naj bi osumljenci skupaj pobrali vsaj 9 milijonov evrov. Že od prej pa obtožujejo oba Mamića, Vrbanovića in Pernata, da so Dinamo oškodovali vsaj za 15 milijonov evrov.

Politika želi uničiti Mamića in Dinamo
Na konferenci, kjer novinarji niso smeli postavljati vprašanj, je Mamič za začetek dejal: “To počnem zato, da bi Dinamo lahko šel v prihodnost in da na čelu ne bo Zdravka Mamića, da ne bi tega zlorabljali.” Seveda se vsaj zaenkrat ni še z ničemer sprijaznil, zato je tudi dejal, da se je politika odločila uničiti njega, prav tako pa tudi Dinamo, od katerega so – preden ga je sam prevzel – vsi dvignili roke. Poudaril je, da davčne revizije v poslovanju Dinama niso nikoli odkrile nepravilnosti.

G. V.