fbpx

Združitev Dragića in Dončića v NBA znova neuspešna: Prvi odhaja k Bikom, drugi ostaja pri Mavericksih

Slovenska košarkarska favorita Luka Dončić, Goran Dragić. (Foto: sta)

Ponovno se ni izšlo, da bi slovenska košarkarska favorita Goran Dragić in Luka Dončić v ligi NBA igrala za isti klub. Dragić se bo namreč pridružil Bikom (Bullsom), medtem ko Dončić ostaja v Dallas Mavericks. 

Izjemni slovenski košarkar Goran Dragić je sprejel ponudbo za pridružitev klubu iz Chicaga (Bullsom). Dogovor je sklenil za obdobje enega leta. V skladu z dogovorom bo prihodnje leto zaslužil 2,9 milijona dolarjev. V zadnji sezoni je bil igralec Brooklyna, poroča MMC.

Tako mediji kot številni navijači so zadnje čase razmišljali o možnosti, da bi Dragić odšel k Dallasu ter nadomestil Jalna Brunsona, ki bo odslej igral za New York. Dragić je bil v preteklih letih uspešen zlasti v Phoenixu in Miamiju. Pogodbo s klubom Phoenix je podpisal septembra 2008, leta 2010 je bil pri Sunsih.

Zlata Slovenca Luka Dončić in Goran Dragič se bosta zopet spopadla pred 2500 slovenskimi navijači v Miamiju. (Foto: Twitter)

V sezoni leta 2011/2012 je igral za Houston, zatem pa se  je vrnil v Phoenix in tam ostal do leta 2015. Med leti 2015 in 2021 se je izkazal kot izvrsten igralec v Miamiju, v Orlandu oktobra leta 2020 pa mu je uspela uvrstitev v veliki finale NBA. Lakersi pa so se lahko pohvalili z zmagovito serijo 4:2. V Torontu mu ni šlo najbolje, zato se je odpravil v Brooklyn.

Slovenija je proti Švedom zmagala po zaslugi Dragića in Dončića
Dragić je priznal, da že pet let ni igral na evropskem prvenstvu in da si tega zelo želi. To je izjavil po tekmi na Švedskem, ko je slovenska košarkarska reprezentanca opravila poslednje dejanje prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Slovenci so proti Švedom dosegli boljši rezultat in zmagali s 84 proti 81.

Ljubljana, Stožice. Kvalifikacije za SP v košarki za moške (Slovenija in Hrvaška). Košarkar Goran Dragić. (Foto: STA)

Zmago so sicer dosegli šele proti koncu tekme. Več kot polovico točk za Slovenija sto zbrala prav Dragić in Dončić. Prvi je poslednjič zaigral v dresu slovenske reprezentance. Švedi so v splošnem pokazali večjo angažiranost, zato je bil za slovensko zmago ključen prav doprinos obeh slovenskih predstavnikov v ligi NBA.

Domen Mezeg