fbpx

Še zadnje glavno vprašanje: Juventus ali Bayern

Bayern ima pred povratno tekmo z Juventusom manjšo prednost (foto: EPA).

Danes bodo v primerjavi z včerajšnjim dnem na delu kar štiri velike ekipe, ki se bodo borile za dve prosti mesti, ki še čakata v četrtfinalu Lige prvakov. Odprto pa je praktično samo še eno vprašanje, saj si je na prvi tekmi Barcelona proti Arsenalu že priigrala lepo prednost. V Münchnu bo na sporedu obračun med Bayernom in Juventusom, po prvi tekmi so v manjši prednosti Bavarci.

Obračuna, od katerih smo si največ obetali, bosta odigrana kot zadnja v osmini finala. Napredovanje Barcelone lahko prepreči samo še kakšna nepredvidena sila.

Bayern München – Juventus (2 : 2)
Prva tekma v Italiji nam je prinesla obračun, kakršnega smo si lahko samo želeli. Ob štirih zadetkih je še vedno aktiven tudi rezultat, ki pa zaradi dveh zadetkov v gosteh govori v prid Bayerna. Ko se je zdelo, da so se Bavarci že odkrižali Juventusa, sta na sceno pri stari dami stopila Dybala in Sturaro ter tako Juventus vrnila v igro, danes pa imajo Italijani povsem realne možnosti za napredovanje, čeprav je res, da brez doseženega zadetka ne bo napredovanja. Thomas Müller in Arjen Robben sta bila strelca za Bayern, ki v prvenstvu počasi že hiti novemu naslovu naproti. Oba aktualna državna prvaka iz Nemčije in Italije imata v svojih državnih prvenstvih “mrtvi tek” brez poraza. Danes pa se bo eden izmed njiju moral sprijazniti s tem, da bo izgubil svojo mesto v borbi za najprestižnejšo evropsko lovoriko. Kar nekaj težav stari dami povzročajo trije poškodovani nogometaši, in sicer Dybala, Marchisio in Chiellini.

Barcelona – Arsenal (2 : 0)
Ljubitelji nogometa so si želeli, da četrtfinalist ne bi bil že vnaprej znan na prvi tekmi, vendar se je na žalost navijačev Arsenala zgodilo ravno to – na domači tekmi so si namreč igralci skopali tako globoko jamo, da bo danes iz nje skoraj nemogoče priplezati ven. Dva zadetka Messija v zaključku tekme sta za topničarje v trenutni situaciji enostavno veliko preveč. Gladkega poraza na Emiratsu ni mogel preprečiti niti Petr Čech, ki je v svoji karieri prvič prejel zadetek s strani Lionela Messija. Barcelona na Camp Nouu danes ne bo pustila niti malo prostora za kakšno presenečenje, saj si želi nadaljevati svoj niz neporaženosti, ki traja že vse od začetka oktobra. Navijače niti malo ne skrbi za lovorike, saj so Katalonci še vedno na dobri poti, da osvojijo trojno krono. Ravno obratno je pri Arsenalu, ki mu je še pred začetkom letošnjega koledarskega leta kazalo odlično, potem pa je sledil padec in samo štiri zmage od konca decembra dalje. Bitka za kakšne večje lovorike je za Arsena Wengerja tako ponovno izgubljena.

G. V.