fbpx

Zelena luč za 52. Zlato lisico

Pohorje je dobilo zlato luč za izvedbo 52. Zlate lisice (foto: sta).

Kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Filip Gartner je prižgal zeleno luč za izvedbo 52. Zlate lisice. Ženski tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju bosta na Pohorju 30. in 31. januarja. Zdaj so na vrsti organizatorji, da – tako kot vedno do zdaj – pripravijo odlično progo za tekmovanje.

Danes je Mednarodna smučarska zveza opravila snežno kontrolo na smučišču na Pohorju, kjer bosta 30. in 31. januarja na sporedu veleslalom in slalom za dekleta. Kontrolor Filip Gartner je prižgal zeleno luč, tako da ni zdaj več nobenih ovir za tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za dekleta.

Visoka pričakovanja Slovenk
Potem ko se letošnja sezona za naše tekmovalke ni najbolje začela, je njeno nadaljevanje naravnost fantastično. Ana Drev je prejšnji konec tedna zasedla 2. mesto v veleslalomu v Flachauu in pri 30 letih prvič stopila na oder za zmagovalke. Ana Bucik navdušuje v slalomu, kjer je letos že dvakrat izboljšala svoj rezultat kariere, poleg tega pa je dvakrat zapored zmagala na tekmi evropskega pokala. Poleg tega pa so naša dekleta na tekmi svetovnega pokala v Santa Caterini izboljšala 13 let star dosežek in kar tri prišla do točk na tekmi svetovnega pokala. Seveda bomo vsi ljubitelji smučanja 30. in 31. januarja držali pesti, da se morda katera izmed Slovenk približa uspehu Tine Maze iz leta 2013. Takrat je naša šampionka slavila tako na slalomu kot na veleslalomu.

Lani sta na pohorski Zlati lisici slavili Američanka Mikaella Shiffrin v slalomu in Avstrijka Anna Fenninger v veleslalomu.

R. V.