fbpx

Davisov pokal: Slovenija suvereno zmaguje

V kranjski teniški dvorani se nadaljuje boj za obstanek v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala, kjer Slovenci merijo moči s tenisači iz Litve. Po dveh petkovih suverenih zmagah posameznikov, sta tudi Kavčič in Rola gladko opravila z Litvancema v igri dvojic.

Grega Žemlja je svoje mesto zaradi bolečin v komolcu odstopil mlademu Ptujčanu Roli, ki pa je več kot odlično zaigral v paru z Blažem Kavčičem. Z izidom v nizih 3 : 0 sta suvereno ugnala litovsko dvojico Grigelis in Mugevicius ter tako Sloveniji še šesto leto zapored zagotovila nastop v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala.

V 2016 bo Slovenija prvi dvoboj igrala z Romunijo, glede na to, da se ekipi doslej še nista merili, pa bo žreb določil gostitelja. V primeru uspeha bi v drugem krogu prišla na vrsto Španija.

Petkova dvoboja posameznikov sta se končala s suverenima zmagama Žemlje proti Berankisu in Role proti Grigelisu. Oba sta slavila s 3 : 0 v nizih in tako Sloveniji priigrala pomembno vodstvo 2 : 0 že pred sobotnim obračunom.

Jutri sledita v Kranju še dva dvoboja posameznikov. Glede na to, da je Žemlja poškodovan, četrti član reprezentance Tom Kočevar Dešman pa ima tudi manjše zdravstvene težave, je skoraj gotovo, da bosta nastopila Kavčič in Rola.

 

A. D.