fbpx

Zgodilo se je pričakovano: Riera iz Zavrča odšel v Koper

Hrvaški agent Andy Bara (levo) in Albert Riera (desno) ob podpisu pogodbe Španca s Koprom (foto: twitter).

Eden največjih zvezdnikov nogometa, ki je kadarkoli igral v Sloveniji, Albert Riera, je iz Zavrča odšel v Koper. To je povsem pričakovana novica, ki se je nakazovala, vse odkar sta se iz Zavrča v Koper že pred tem preselila tudi športni direktor in trener.

Z velikim pompom je prišel v Slovenijo kot eden največjih zvezdnikov, ki so kadarkoli igrali nogomet na sončni strani Alp – toda španski zvezdnik v 22 tekmah v dresu Zavrča ni pokazal veliko. Po pol sezone se seli v Koper, kjer bo združil moči z bivšima sodelavcema iz Zavrča.

Sledil navezi Petković-Matić
Njegov prihod v Zavrč je bil presenečenje, toda ob slovensko-hrvaški meji ni ostal dolgo. Ko sta se iz Zavrča v Koper preselila športni direktor Dušan Petković in trener Slavko Matić, smo na tekmi ob koprskem županu Borisu Popoviću in hrvaškem agentu Andyju Bari, kmalu videli tudi španskega zvezdnika. Že takrat je postalo jasno, da se bo Albert Riera v zimskem prestopnem roku preselil v Koper. Danes je vse skupaj dobilo tudi uradno potrditev.

Postal tudi pomočnik športnega direktorja
34-letni nekdanji nogometaš Mallorce, Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola, Olympiacosa, Galatasaraya, Watforda, Udineseja in Zavrča bo v Kopru deloval tudi kot pomočnik športnega direktorja Dušana Petkovića. Glede na to, da je nekdanji španski reprezentant v dresu Zavrča na 12 tekmah dosegel le 1 gol in prispeval 2 podaji, se počasi očitno seli iz igrišča v pisarno, saj v jesenskem delu sezone ni pokazal veliko iz svojega, sicer zelo bogatega repertoarja.

Iz Zavrča so se poleg zgoraj omenjenih v Koper preselili še pomočnik trenerja  Milan Obradović ter nogometaša Zlatan Muslimović in Toni Datković.

R. V.