Zgodovinska četrta zaporedna zmaga Prevca

Peter Prevc (foto: epa).

V Willingenu se je Peter Prevc danes znova vpisal v zgodovino. S prepričljivo zmago je postal prvi Slovenec, ki je zmagal na štirih zaporednih tekmah. Skupno je zabeležil sedmo zmago v letošnji sezoni in še naprej ne odstopa od svoje življenske forme.

Peter Prevc nas je še enkrat več razveselil z zmago – tokrat je bil prepričljivo najboljši in je Sloveniji tako priboril prvo posamično zmago v Willingenu. Brez prave konkurence je bil Prevc že v prvi seriji, v drugem skoku pa je samo še povečal prednost pred drugouvrščenim Norvežanom Kennethom Gangnesom za dobrih 15 točk. Na tretji stopnički je stal Freund, najbližji zasledovalec Prevca v svetovnem pokalu, ki je zaostal za velikih 30 točk.

Tepeš trinajsti, smola ostalih Slovencev
Drugi slovenski orel v finalu Jurij Tepeš je pridobil tri mesta in končal na solidnem 13. mestu. Preostali tekmovalci so imeli ogromno smole z vetrom in se niso uspeli uvrstiti v finalno serijo. Še največ preglavic je veter povzročil Domnu Prevcu in ga je prikoval na 38. mesto. Anže Laninšek je tekmo končal na 42. mestu. Andraž Pograjc je s slabim skokom tekmo zaključil že v prvi seriji na 46. mestu. Kot najslabši Slovenec je Robert Kranjec, ki je imel kot včeraj ogromno težav pri skoku, končal na 47. mestu

Velikanska prednost pred svetovnim prvenstvom v poletih
Prednost Petra Prevca v skupnem seštevku svetovnega pokala je iz tekme v tekmo večja. Potem ko je danes Severin Freund končal šele na tretjem mestu, je slovenski as ponovno pridobil dodatnih 40 točk. Skupna prednost Prevca sedaj znaša že 245 točk. Današnja zmaga je zanj odlična popotnica pred svetovnim prvenstvom v poletih, ki bodo v Kulmu prihodnji konec tedna.

G. V.