Zgodovinska druga zmaga Ane Bucik v dveh dneh

Ana Bucik (foto: sta).

Slovenska smučarka Ana Bucik je letos pravi hit. Potem ko je v letošnji sezoni dvakrat izboljšala rezultat kariere v svetovnem pokalu, je včeraj in danes prišla do dveh zmag v evropskem pokalu. 22-letna smučarka je v tem trenutku zagotovo najbolj vroče ime slovenskega alpskega smučanja.

Ana Bucik je v švicarskem Zinalu zmagala že včeraj, ko je za pet stotink premagala Nemki Maren Weisler in Christino Geiger, danes pa je bila 22-letna Primorka še v drugo najhitrejša na slalomu za evropski pokal.

Dva rezultata kariere v svetovnem in dve zmagi v evropskem pokalu
Bucikova je na slalomih letos v izvrstni formi. Najprej je v Lienzu s 17. mestom dosegla rezultat kariere, ki pa ga je ta torek v Santa Caterini s 15. mestom še izboljšala. A najboljši teden Ane Bucik v življenju se je nadaljeval včeraj, ko je prvič v svoji karieri prišla do zmage v evropskem pokalu. Za piko na i pa je poskrbela danes, ko je prišla še do druge zmage v dveh dneh. Tokrat je Ana Bucik drugouvrščeno Avstrijko Katharino Gallhuber prehitela za šest stotink. Tretja pa je bila še ena Avstrijka, Katharina Liensberger. Do točke so prišle še Klara Livk (15. mesto), Eli Plut (23.) in Saša Brezovnik (24.).

R. V.