fbpx

Zgodovinski dan za slovenski rokomet – Luka Žvižej postaja rekorder

Luka Žvižej v novem dresu slovenske rokometne reprezentance (foto: facebook).

Slovenska rokometna reprezentanca bo danes doživela zgodovinski dan. Luka Žvižej bo na današnji prijateljski tekmi postal rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco. To bo hkrati tudi predzadnja tekma naših fantov pred odhodom na evropsko prvenstvo.

Danes bo slovenska rokometna reprezentanca odigrala predzadnjo tekmo pred evropskim prvenstvom. V Ivanič-Gradu se bo pomerila z reprezentanco Hrvaške. Luka Žvižej bo odigral že 213. tekmo za Slovenijo in se bo s tem na vrh večne lestvice po številu nastopov zavihtel sam.

Luka Žvižej danes dvakrat rekorder?
Rokometaš Celja PL bo po današnji tekmi prehitel nekdanjega vratarja Bena Lapajneta, s katerim sta zaenkrat skupaj na vrhu z 212 nastopi za člansko reprezentanco. Ima pa nepopustljivo levo krilo danes priložnost še za en rekord. Če bo na tekmi hrvaške vratarje premagal več kot trikrat, bo postal tudi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov. Dosedanji rekorder je Aleš Pajovič, ki je dosegel 697 zadetkov, medtem ko je 35-letni Celjan zaenkrat pri številki 394. »Če bom v ekipi, potem bom z velikim veseljem in častjo tako kot na prvi, vsaki drugi, 20. ali 170. tekmi zapel slovensko himno ter čim bolje izpolnjeval naloge, hkrati pa skušal izpolniti vse cilje, ki smo si jih zadali,« je na včerajšnji novinarski konferenci dejal bodoči rekorder Luka Žvižej.

Tekma proti Hrvaški v Ivanič-Gradu se začne ob 19. uri.

R. V.