fbpx

Boštjan Kline na superveleslalomu spisal slovensko zgodovino!

Boštjan Kline je dosegel zgodovinski rezultat za slovensko smučanje. Postal je prvi Slovenec, ki je bil na tekmi svetovnega pokala v superveleslalomu drugi (foto: epa).

Boštjan Kline je postavil nov zgodovinski mejnik za slovensko moško alpsko smučanje. Na tekmi v Hinterstoderju je prvič v zgodovini slovenskega smučanja osvojil drugo mesto v superveleslalomu. Tako kot na smuku v Garmischu mu je tudi tukaj zmago preprečil Aleksander Aamodt Kilde.

Boštjan Kline je letos postal vrhunski smučar. Ne le da je v svojih nastopih postal zelo konstanten, ampak je tudi začel posegati po odru za zmagovalce. Po drugem mestu na smuku v Garmisch-Partenkirchnu je danes rezultat ponovil še v superveleslalomu in tako dosegel najboljši slovenski rezultat v superveleslalomu.

Prvi v zgodovini drugi na superveleslalomu
Pred tem še niti enemu izmed slovenskih smučarjev ni uspelo osvojiti drugega mesta v superveleslalomu – najboljša slovenska moška uvrstitev v tej disciplini je bila tretje mesto. Boštjan Kline je štartal kot peti, in odlično, brez napak odpeljal celo progo ter suvereno prevzel vodstvo, potem pa se je spet začelo čakanje. Tekmovalec za tekmovalcem so zaostajali za slovenskim junakom, vse do številke 12, ko ga je – tako kot na smuku – prehitel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Nato do konca štartne liste ni bilo več junaka, ki bi prehitel Mariborčana, ki je z drugim mestom tako dosegel zgodovinsko uvrstitev za slovensko moško smučanje.

Odličen tudi Kosi
Več kot odlično je uspeh Klineta dopolnil Klemen Kosi, ki je bil deseti. Potem ko je drugi rezultat v karieri na včerajšnjem veleslalomu zabeležil Žan Kranjec, lahko z velikim optimizmom pričakujemo tudi jutrišnjo tekmo, ko je na sporedu še en veleslalom. Martin Čater se ni uspel uvrstiti v finale, na svoj nastop pa čaka še Tilen Debelak.

R. V.