fbpx

Zmaga! Zgodovinski trenutek za slovensko odbojko

Foto: Facebook

Slovenska odbojkarska reprezentanca je poskrbela za enega največjih presenečenj v športu. Z izjemno igro so premagali odbojkarsko velesilo Italijo in se uvrstili v finale evropskega prvenstva. ČESTITAMO!

Slovenci so že z uvrstitvijo v polfinale presegli vsa pričakovanja in poskrbeli za izjemno presenečenje, po tekmi z Italijo pa so poskrbeli za pravo športno senzacijo. Eno najboljših reprezentanc sveta so premagali z rezultatom 3 : 1.

V prvem nizu je Slovenija nadigrala Italijane
Slovenski odbojkaši so tekmo začeli izredno suvereno. Že na začetku so povedli in svojo prednost uspeli zadržati vse do konca. Prikazali so odlično igro in v vseh aspektih nadigrali presenečene Italijane. To se je pokazalo tudi pri rezultatu, saj so naši odbojkarji niz dobili z visoko prednostjo – 25 : 13.

Italijani so se zbudili v drugem nizu
Začetek drugega niza je bil s strani Slovencev prav tako suveren. A tokrat so se Italijani prebudili iz začetnega šoka ter odgovorili z bolj zbrano igro. Niz je bil bolj izenačen, na koncu pa je slovenska izbrana vrsta žal storila nekaj ključnih napak, ki so jih Italijani znali izkoristiti. Niz se je končal z rezultatom 23 : 25 v prid Italijanov.

Izenačen tretji niz, a močnejši Slovenci
V tretjem nizu sta bili reprezentanci izredno izenačeni in to je pokazal tudi rezultat. Kljub temu so bili Slovenci v drugi polovici niza bolj zbrani in so z zelo dobro igro uspeli osvojiti še drugi niz. Končni rezultat je bil 25 : 20.

Odločilen četrti niz in zmaga Slovenije
V četrtem nizu so Slovenci nadaljevali z izjemno igro in veliko borbenostjo. Niz je bil izenačen in ekipi sta se velikokrat izmenjali v vodstvu. Slovenci so uspeli ostati mirnejši od Italijanov, kar se je obrestovalo v zadnjih napadih. Končni rezultat 25 : 20 je Slovenijo popeljal v finale evropskega prvenstva.

Finale danes zvečer
Ob 19.45 uri bo naša odbojkarska ekipa v Sofiji odigrala zadnjo tekmo tekmovanja. Za zlato kolajno se bo pomerila z ekipo Francije.

“Lahko rečem, da bomo tudi v tekmo s Francijo vstopili mirni in zbrani. Francozi so kompletna ekipa, dobra v obrambi in napadu, imajo svoj način igre, ki marsikomu ni všeč, saj meji na prepotentnost. Točke dostikrat tudi zaključujejo po nenavadnih akcijah, toda to moramo pričakovati in sprejeti. Z dobro taktiko, z disciplino, zbranostjo in borbenostjo se jih da premagati. Konec koncev smo jih že, zakaj jih ne bi še enkrat,” je za STA povedal Alen Šket, trenutno v reprezentanci še sprejemalec.

M. G.