fbpx

Zgodovinski uspeh Slovenk po več kot 13 letih

Ana Bucik je prišla do rezultata kariere, do točk še Lavtarjeva in Ferkova (foto: epa).

Slovenska dekleta so na slalomu v Santa Caterini postavila nov mejnik. Prvič po več kot 13 letih so kar tri izmed njih prišle do točk za svetovni pokal. Nazadnje je tak uspeh Slovenkam uspel 30. 11. 2002 v Aspnu.

Na tekmi svetovnega pokala v Santa Caterini so Slovenke postavile mejnik izpred več kot trinajstih letih, ko so kar tri prišle do točk za svetovni pokal. Takrat so bile slovenske junakinje Lea Dabič, Špela Pretnar in Nataša Bokal, danes pa so za veselje slovenskih ljubiteljev smučanja poskrbele Ana Bucik, Maruša Ferk in Katarina Lavtar.

Rezultat kariere Ane Bucik
Potem ko se je na začetku sezone zdelo, da bo po odhodu Tine Maze iz bele karavane to spet ena zelo klavrna sezona za slovensko smučanje, pa so po nekaj slabših predstavah na začetku sezone naše smučarke vse boljše. Kljub visokim štartnim številkam so tokrat do točk prišle kar tri. Ana Bucik, ki je bila po prvi vožnji 20., je s petim časom druge vožnje pridobila pet mest in prišla do najboljšega rezultata kariere (15. mesto). S tem je za dve mesti popravila prejšnji najboljši rezultat, ki ga je ob koncu lanskega leta dosegla v Lienzu, ko je bila 17. Dober nastop je uspel tudi Maruši Ferk in Katarini Lavtar, ki sta s štartnima številkama 40 in 52, končali na 17. in 23. mestu.

Prvič v karieri je zmagala Norvežanka Nina Loeseth, druga je bila Čehinja Sarka Strachova, tretja pa Slovakinja Veronika Velez Zuzulova.

Jutri je v Santa Caterini na sporedu še moški slalom.

R. V.