fbpx

[VIDEO] Slovenca prva na svetu v paru skočila na smučeh

Jaka Rus in Rok Urbanc sta kot prvi v zgodovini izvedla smučarski skok v tandemu (foto: PrtSc/youtube).

Slovenija je skakalna velesila. Kljub nekoliko ponesrečenemu vikendu fantov v Lahtiju nam tega dejstva ne more nihče vzeti. Fantje na čelu s Petrom Prevcem so fantastični, dekleta prav tako, imamo Planico, zdaj pa smo dobili še prvi skok na smučeh v paru. Zdaj nam manjka le še slovenski svetovni rekord v Planici.

Slovenec Marko Filej je pred enim letom skupaj z Rusom Aleksandrom Tamarkinom ustanovil spletno platformo trainers4me.com, ki ponuja on-line treninge v živo za različne športe. Slovensko-rusko start-up podjetje je podprla in vanj investirala tudi srbska tenisačica Ana Ivanović, zdaj pa je bil v sklopu trainers4me.com izveden prvi zgodovinski smučarski skok v dvoje.

Slovenska skakalca v zgodovino
Slovenska junaka sta postala Rok Urbanc in Jaka Rus, ki sta kot prva človeka na svetu izvedla smučarski skok v paru. “Še sama ne moreva verjeti, da nama je uspelo. Zahvaliti se želiva ekipi Trainers4me.com, ki nama je omogočila, da sva doživela adrenalin zgodovinskega tandemskega skoka,” sta po skoku dejala Urbanc in Rus. Rok Urbanc je nekdanji tekmovalec, ki je leta 2007 v poljskih Zakopanih slavil svojo edino zmago, medtem ko je Rus kot predskakalec letos v Kulmu poletel 195 metrov. To je še en mejnik slovenskih smučarskih skokov.

R. V.