Žirija in veter našim odnesla kaj več

Domen Prevc je bil z drugo razdaljo dneva danes naš najboljši skakalec (foto: epa).

Danes je bila v Willingenu na sporedu ekipna tekma smučarjev skakalcev. Potem,ko je skozi celotno prvo serijo nagajal veter, je svoje dodala še žirija in naše orle prikrajšala za kaj več kot 4. mesto. Zablestel je Domen Prevc, ki je imel drugi rezultat prve serije.

Finala zaradi slabih in nevarnih razmer ni bilo. Žirija je izsilila prvo serijo, v kateri so bili najboljši Nemci. Druga je bila Avstrija, tretja Norveška in četrta Slovenija. Domen Prevc je dosegel drugo razdaljo dneva, medtem ko je Severinu Freundu uspel najdaljši skok na skakalnici, ki ni letalnica.

Veter in žirija ponagajala našim orlom
Jurij Tepeš je skočil prvi od naših in Slovenijo držal pri vrhu. V drugi skupini je žirija Robera Kranjca spustila v nevarne razmere, slednji pa je z veliko težavami v zraku pristal pri zgolj 111 metrih. Svoje nezadovoljstvo nad dejstvom, v kakšne razmere je Kranjca žirija spustila, je na trenerskem mostu pokazal sicer mirni trener Goran Janus. Sledil je izjemen skok Domna Prevca, ki je dosegel drugo razdaljo dneva (145,5 metra) in Slovenijo vrnil v igro za stopničke. Kot zadnji izmed naših je skočil še zmagovalec novoletne turneje Peter Prevc, ki prav tako ni imel sreče z vetrom in je pristal pri 124 metrih. Žirija je drugo serijo kmalu po koncu prve serije odpovedala, tako da so obveljali rezultati prve serije. Najdaljši skok je uspel Severinu Freundu, ki je s 149 metri poskrbel za najdaljši skok, dosežen na skakalnici (izvzete so letalnice).

Jutri ob 15.45 je v Willingenu na sporedu posamična tekma.

R. V.