fbpx

Prva zmaga Cornelie Hütter, Ilka Štuhec z rezultatom sezone

Foto: epa

Cornelia Hütter je zmagovalka predzadnjega letošnjega superveleslaloma za svetovni pokal. Avstrijka je v švicarskem Lenzerheideju prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, druga je bila Fabienne Sutter, tretja pa Tamara Tippler. Odlično je nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je na koncu osvojila sedmo mesto.

23-letna Cornelia Hütter je bila najhitrejša na zadnjem superveleslalomu pred zaključkom svetovnega pokala. Nekdanja evropska mladinska prvakinja je tako dosegla svojo premierno zmago v svetovnem pokalu.

Ilka Štuhec z lepo popotnico
Hütterjeva je drugouvrščeno domačinko Fabienne Sutter prehitela za pičlo desetinko, medtem ko je bila tretja še ena Avstrijka Tamra Tippler, ki je za rojakinjo zaostala 35 stotink. Četrta je bila tokrat Tina Weirather, peta pa Lara Gut, ki je tako pred zadnjim superveleslalomom že prevzela vodstvo v skupnem seštevku te discipline. Dobro je nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je z 78 stotinkami zaostanka tekmo končala na zavidljivem sedmem mestu. Nastopili sta še dve Slovenki: Maruša Ferk je bila 41., Vanja Brodnik pa je odstopila.

Jutri je v Lenzerheideju na sporedu še kombinacija.

R. V.