fbpx

Zmaga in rumena majica Prevcu, ostali Slovenci odlični

Dvojna zmaga bratov Prevc (foto: epa).

Izjemna tekma slovenskih smučarskih skakalcev je za nami. Fantastični predstavi Petra Prevca smo bili priča v Nižnem Tagilu, kjer je z dvema prekrasnima skokoma navdušil in prepričljivo zmagal. S tem uspehom je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in rumeno majico. Za 0,2 točki so stopničke ušle Laninšku.

Ponovno so nam slovenski skakalci dokazali, da so magnet za uspehe. V drugi seriji je ponovno nekoliko ponagajal veter, vendar to najboljšega slovenskega skakalca v tem trenutku, ki je v obeh serijah odlično skočil, ni zmedlo. Po včerajšnjem drugem mestu je Peter Prevc danes stopil na najvišjo stopničko. Anže Laninšek je v drugi seriji pridobil štiri mesta in za 0,2 točki končal pod zmagovalnim odrom. Drugo mesto je osvojil Michael Hayboeck, Norvežan Andre Johann Forfang je končal na tretjem mestu.

Do točk vsi Slovenci, diskvalifikacija Damjana
Anžetu Laninšku je v Rusiji z dvema dobrima skokoma uspela najboljša uvrstitev v karieri, četrto mesto. Tretji najboljši Slovenec je bil Robert Kranjec na 16. mestu. Na zadnjih dveh mestih sta v finalu končala Anže Semenič in Jurij Tepeš, ravno slednjemu je v finalu ponagajal veter in ga prikoval na zadnje 30. mesto. Jernej Damjan je bil diskvalificiran že v kvalifikacijah zaradi neustrezne opreme.

Slab dan Freunda, rumena majica Prevcu
Severin Freund
, ki danes ni imel svojega dne, je končal na 12. mestu. Po prvi zmagi v sezoni bo tako Peter Prevc prevzel rumeno majico vodilnega, ki jo bo branil že prihodnji konec tedna v Švici na skakalnici v Engelbergu.

G. V.