fbpx

Zmaga Lare Gut in odstop Lindsey Vonn, vse tri Slovenke do točk

Lara Gut je po današnji zmagi prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala (foto: epa).

Lara Gut je zmagovalka smuka v La Thuilu. Švicarka je bila za več kot sekundo hitrejša od vseh tekmic, prav tako pa je – ob odstopu Lindsey Vonn – prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Potem ko se je zdelo, da je dvoboj za veliki kristalni globus že odločen, se je z zadnjimi odličnimi predstavami Lara Gut povsem približala Lindsey Vonn in jo danes tudi prehitela. Za Američanko je bil ob petih zmagah to letošnji drugi odstop na smuku.

Čaka nas izjemen dvoboj
Če je bolj ali manj jasno, da bo Lindsey Vonn osvojila mali kristalni globus v smukaški razvrstitvi, pa bo toliko bolj zanimivo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima Švicarka po današnji tekmi 13 točk prednosti pred Američanko. Gutova je bila danes tudi sicer razred zase, saj je drugouvščeno Cornelio Hütter prehitela za sekundo in dve stotinki, eno samo stotinko več pa je zaostala na koncu tretja Italijanka Nadia Fanchini. Za lep ekipni uspeh so poskrbele tudi Sloveke, saj so prav vse tri, ki so nastopile, prišle do točk. Najboljša izmed naših deklet je bila Ilka Štuhec (17.; +2.96), za las pa sta trideseterico ujeli tudi Vanja Brodnik (28.; +4.45) in Maruša Ferk (30.; +4.58).

Jutri ob 10.45 je v La Thuilu na sporedu še en smuk.

Rezultati smuka:
1. Lara Gut
2. Cornelia Hütter
3. Nadia Fanchini
4. Fabienne Suter
5. Laurenne Ross
…..
17. Ilka Štuhec
28. Vanja Brodnik
30. Maruša Ferk

R. V.